Kontakty - avízo

Kontakty - avízo

Reláciu Kontaky vysielame počas pracovného týždňa, od pondelka do štvrtka o 20:05. Svojimi otázkami a názormi sa môžete do diskusie zapojiť aj vy. Stačí napísať na adresu slovensko@rtvs.sk alebo nás kontaktovať prostredníctvom Facebooku Rádia Slovensko.

Témy najbližších relácií:

Pondelok 8. jún: Spájanie samospráv

Malé obce po korone krachujú a pýtajú peniaze od štátu. Neraz sa pritom hovorilo o tom, že náš systém rozdrobených samospráv je veľmi drahý...Nie je načase pristúpiť k reforme? Spájaní obcí do väčších celkov by ušetrilo veľké financie, ktoré by sa mohli využiť na miestny rozvoj. Prišiel ten správny čas? Počúvajte Kontakty s Evou Sládkovou.

Utorok 9. jún: Premnožené kliešte. Mýty, fakty a novinky zo sveta kliešťov

Už ani kliešte nie sú to, čo bývali! V našej krajine sa menia pásma ich výskytu - sú naozaj všade a je ich priveľa. Mimochodom vedeli ste, že u nás žije aj zimný kliešť? Sneh mu neprekáža. Počúvajte Kontakty Rádia Slovensko o kliešťoch. Moderuje Petra Strižková.

Streda 10. jún: Vzdelávanie detí v marginalizovaných komunitách

Od začiatku júna sa niektoré deti opäť vrátili do školských lavíc. Paradoxne - tie, čo by to najviac potrebovali - zostávajú často doma...Rodičia sa vraj boja...Sú to aj deti z osád bez prístupu na internet, bez vytvorených podmienok na kvalitné domáce vzdelávanie. Ako doženú zameškané učivo, je pre nich reálne letné vzdelávanie? Počúvajte Kontakty v stredu po dvadsiatej s Lukasom Manom.

Štvrtok 11. jún: Vesmírna turistika

Čo stihnete za 10 minút? Dvojica astronautov sa za tento čas dostala na obežnú dráhu zeme. Pilotovaný let lode Crew Dragon reštartoval diskusiu o vesmírnej turistike. Kedy poletíme na Mesiac, či na Mars? Pôjde sa neskôr ešte ďalej a ako ovplyvnia vesmírne výlety našu planétu? Počúvajte Kontakty s Tomášom Geršim.

Foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame