Deň učiteľa

Deň učiteľa

Pôvodne mala s učiteľom stráviť celý jeden pracovný deň. Sledovať ho počas vyučovania, počas prestávky v zborovni, obedovať s ním v školskej jedálni, a robiť mu spoločnosť aj poobede, keď už deťom aj vyučujúcim dochádza energia. A deň učiteľa sa stále nekončí. Doma ho čaká príprava, či kontrola písomiek.Toto všetko padlo. Ale tak ako museli zmeniť svoj program učitelia, takisto sa pandemickej situácii musela prispôsobiť aj ona. Vďaka moderným technológiám sa Mária Petríková spojila s pedagógmi, s rodičmi, aj deťmi, ktorí sa v týchto dňoch musia učiť z domu.

Deň učiteľa 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Starší žiaci sa väčšinou učia sami, rodičov potrebujú na to, aby im z času na čas poradili, alebo ich vyskúšali. Pri mladších deťoch chýba učiteľ viac. Vieme, že rodičia majú vlastnú prácu, v niektorých prípadoch sa učeniu svojich detí nemôžu dostatočne venovať. Ak sa však dá, mohli by sa držať nasledujúcich rád. O tie sa s Máriou Petríkovou podelili nielen skúsení pedagógovia a odborníci, ale aj rodičia.

Deň učiteľa 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Šijacie stroje rozložené približne v dvojmetrových rozostupoch vo veľkej sále mestského kultúrneho domu išli na plné obrátky. Mária Petríková najskôr oslovila viceprimátorku Pezinka Máriu Wagingerovú:

Deň učiteľa 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Učitelia, rodičia, ani deti neboli na vzdelávanie doma pripravení. Ako to zvládajú - o tom je príbeh Márie Petríkovej.

Deň učiteľa 4 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Chtiac-nechtiac sa už novej situácii stihli prispôsobiť. Ale čo bude ďalej? Nevie sa kedy žiaci opäť zasadnú do školských lavíc, nevie sa, ako ich učitelia budú hodnotiť a otázkou je aj to, či sa po tejto skúsenosti vyučovanie nebude meniť. Téma pre Máriu Petríkovú.

Deň učiteľa 5 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.




Autorka: Mária Petríková; Ilustr. foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame