Nominácia na Podcast roka

Nominácia na Podcast roka

V aktuálnom prvom ročníku súťaže Podcast roka 2023 je medzi nominovanými aj podcast z dielne RTVS a Rádia Slovensko s názvom ŠTB: Prísne tajné. Titul bol o našom vyrovnávaní sa s totalitnou minulosťou, keď spoločnosť bola pod drobnohľadom štátneho aparátu a najmä štátnych bezpečnostných zložiek, akou bola napríklad aj Štátna bezpečnosť. S mnohými tieňmi tej doby sa naša spoločnosť dodnes nevyrovnala.

Autorsky sa na ňom podieľali redaktorky Soňa Gyarfašová a Zuzana Botiková, od techniky Pavol Prelovský a hudobnú dramaturgiu zabezpečil Peter Markovský.

Na jeseň uviedla RTVS výpravnú dokumentárnu sériu s rovnakým názvom, ktorú mohli diváci sledovať na televíznej Jednotke. Od začiatku projektu však boli úvahy, ako popri televíznych dokumentoch ponúknuť aj zaujímavý audio formát, kde jednotlivé témy dostanú viac priestoru, kde rozpovieme viac príbehov, zájdeme do väčších a zaujímavejších podrobností. V pocaste sa objavili aj silné príbehy, ktoré v televízií nezazneli. Atmosféru doby priblížili nielen rozhovory s pamätníkmi a odborníkmi, ale dôležitú úlohu hrala aj tematicky vyberaná hudba.

Podcast ŠtB: Prísne tajné si môžete vypočuť na všetkých podcastových aplikáciách, nájdete ho aj v archíve Rádia Slovensko a keď sa vám páči, môžete zaň do 23. júna zahlasovať v súťaži Podcast roka. Viac podrobností nájdete na webovej stránke podcastroka2023.

Nominácia Podcast roka - ŠtB: Prísne tajné Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


230605_RS_StB_TimTvorcov.jpg

Tím tvorcov ŠtB: Prísne tajné. Zľava Peter markovský (hud. dramaturg), Zuzana Botiková a Soňa Gyarfašová (redaktorky) a Pavol Prelovský (majster zvuku). Foto: RTVS

Pink Blue Feminine Four Love Foundation Logo(2).jpg
Autorka: Zuzana Botiková; Foto: CANVA

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame