Zázračný oriešok - čítanie rozprávok

Zázračný oriešok - čítanie rozprávok

Viete, kde sa budú už onedlho počúvať a čítať rozprávky? V Piešťanoch! Mesto a jeho knižnica spolu s RTVS organizujú od 22. mája festival rozhlasových rozprávok Zázračný oriešok. A čítať s deťmi bude tento týždeň aj Lenka Dzobová. 

1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Zázračný oriešok - tak sa volá festival rozhlasových rozprávok od 22. mája v Piešťanoch. Organizuje ho mesto spolu s knižnicou a tiež našou RTVS. Viete, čo sa deje v detskej hlávke, keď si otvorí knihu? Ocitne sa v rozprávke. Lenke Dzobovej to povedal Dávidko.

2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na festivale rozhlasových rozprávok Zázračný oriešok budúci týždeň v Piešťanoch budú čítať a počúvať rôzne príbehy malí aj veľkí. Ako Lenke Dzobovej povedala Svetlana Kapalková z Katedry logopédie Univerzity Komenského, už predškoláci si cez rozprávky rozvíjajú komunikáciu a schopnosť porozumieť textu:

3. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Hlas herečky Zuzany Jurigovej-Kaprálikovej  je z rozhlasu dobre známy. Budúci týždeň bude porotkyňou v Piešťanoch na festivale rozhlasových rozprávok Zázračný oriešok. Ako prezradila Lenke Dzobovej, čítanie rozprávok malo v ich rodine vždy miesto. Zahrala si aj v rozhlasovej hre s motívom jej najobľúbenejšej rozprávky z detstva:

4. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Budúci týždeň sa stanú Piešťany centrom rozprávok pre festival rozhlasových rozprávok Zázračný oriešok. Organizuje ho mesto, knižnica a RTVS. Príbehy sa budú čítať, počúvať, hrať - jednoducho prežívať. A tak by to malo vyzerať aj doma. Niekoľko tipov preto ponúkne Lenka Dzobová. Začíname ale legendárnym hlasom Kataríny Kolníkovej a rozprávkou o Medovníkovom domčeku:

5. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.





Autorka: Lenka Dzobová; Ilustr. foto: RTVS

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame