Príbeh lesa

Príbeh lesa

Čo sa stane, keď sa v lese stretne lesník s ochranárom? Vieme, znie to ako začiatok vtipu, ale my sme túto situáciu chceli naozaj zažiť - nepodarilo sa. Pri nahrávaní príbehu o lesoch sa nám totiž zástupcov týchto názorovo opozičných skupín nepodarilo spojiť. Hoci sú mnohí v súkromí dobrí kamaráti, pri vážnych témach je to iné. A tak má náš príbeh o lese svoj vlastný príbeh. Rozpovie ho Blažena Bóoczová.

Príbeh lesa 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Lesníci kontra ochranári. V dnešnom pokračovaní príbehu o lese povedia, ako by mali vyzerať bratislavské lesy a aké funkcie by mali plniť. Slovo má Blažena Bóoczová.

Príbeh lesa 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Keď si vyjdeme do lesa na prechádzku alebo na bicykli, berieme ten priestor ako jeden celok. Málokto uvažuje nad tým, kto je vlastníkom lesnej cesty, kto je správca a že práve sme prešli z územia jednej lesnej správy do druhej. V dnešnej časti príbehu si s Blaženou Bóoczovou vysvetlíme, ako je to s lesmi pri Bratislave.

Príbeh lesa 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Božia muka, Devínska Kobyla, Dunajské luhy. Dnes sa prejdeme niektorými lokalitami bratislavských lesov a vypočujeme si názory lesníkov i ochranára na to, v akom stave tieto oblasti sú a ako sú alebo nie sú pripravené na prímestskú turistiku. Slovo má Blažena Bóoczová.

Príbeh lesa 4 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Mnohí obyvatelia hlavného mesta hľadajú relax na prechádzkach či cyklotúrach v neďalekých lesoch. Rekreanti a turisti sú však často konfrontovaní s bežnou hospodárskou činnosťou. V príbehu na tento týždeň s Blaženou Bóoczovou preto hovoríme o tom, aké sú možnosti posilnenia rekreačnej funkcie v bratislavských lesoch.

Príbeh lesa 5 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autorka: Blažena Bóoczová; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame