Ako vzniká rozhlasová hra

Ako vzniká rozhlasová hra

Z viacerých našich okruhov môžete počuť rozhlasové hry. Bohatý je aj náš internetový Archív extra, ak máte teraz čas, skúste ho prehľadať. No a my tento týždeň pôjdeme na miesta, kde rozhlasová hra vzniká a za ľuďmi, ktorí ju tvoria. Lenka Dzobová stretla aj tento veľmi známy hlas, tentoraz ako historickú postavu z čias rímskych:

Ako vzniká rozhlasová hra 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Mali ste ju počúvať v tomto období - ale redaktor mieni, korona mení. Rozhlasová hra Quo Vadis podľa známeho románu Henryka Sienkiewicza musí ešte na svojich poslucháčov chvíľu počkať. Ale ako to všetko vznikalo si môžete vypočuť už teraz: Lenka Dzobová v nahrávacom štúdiu zastihla Petra Sklára a Františka Kovára:

Ako vzniká rozhlasová hra 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Lenka Dzobová išla na nahrávanie rozhlasovej hry Quo Vadis, aby priniesla príbeh o tom, ako taká hra vzniká. Keďže známy román Henryka Sienkiewicza je rozsiahly, aj táto hra, až bude hotová, bude mať viacero častí. V réžii Adama Hanuliaka sa nahrávala niekoľko dní a scény nešli v poradí. Tomu sa musel prispôsobiť aj herec Peter Sklár - nahrávanie začal týmto prekvapivým oznámením.

Ako vzniká rozhlasová hra 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Včera sme si pripomenuli svetový deň hlasu. Pre hercov v rozhlase je absolútne podstatný. Tento týždeň sme vám priniesli atmosféru z výroby pripravovanej trilógie Quo Vadis. A Lenka Dzobová počas nej oslovila aj Juraja Predmerského, ktorý sa pred rozhlasový mikrofón dostal ešte ako študent vysokej školy a v rozhovore si zaspomínal aj niekoľko hereckých legiend:

Ako vzniká rozhlasová hra 4 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.



Autorka: Lenka Dzobová; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame