Príbeh času

Príbeh času

A bude to tentoraz príbeh času. Ten, ktorý plynie v pravidelnom rytme tikania hodinového stroja a odbíjania zvonov na mestskej veži v Trnave. Mestské hodiny tu spravodlivo odmeriavajú hodiny, roky i storočia. Na ich prehliadku sa dnes vyberieme s Blaženou Bóoczovou.

Príbeh času 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Začali sme dolu a postupne stúpame stále vyššie po schodoch vzácnej renesančnej stavby, aby sme si zblízka pozreli unikát. Takmer 300 ročný mechanický hodinový stroj, o ktorý sa posledných viac ako 100 rokov stará rodina Nemčekovcov. Kedysi tu hore na Trnavskej mestskej veži strážili čas, aj mesto, a okrem toho tu aj žili. S deťmi a dokonca aj so zvieratami. Slovo má Blažena Bóoczová.

Príbeh času 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V našom príbehu času objavujeme a obdivujeme unikátny hodinový stroj na trnavskej mestskej veži, ktorý už takmer 300 rokov otáča ciferníky na vežových hodinách. Nepotrebuje k tomu elektrinu, len trpezlivosť a zručnosť majstrov hodinárov. Už vyše 100 rokov sa o tieto mestské hodiny stará rodina Nemčekovcov. S Blaženou Bóoczovou sa dnes ocitneme priamo pri srdci stroja, kde sa hodiny naťahujú.

Príbeh času 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Galéria

P8140843.JPG P8140863.JPG P8140853.JPG P8140891.JPG P8140869.JPG
Autorka: Blažena Bóoczová; Foto: Radomír Remenár

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame