Štúdio svet – 9. 8. 2014

Štúdio svet – 9. 8. 2014

Okolo sveta za 55 minút...

Miroslava Neira Cuellar Hospodárová
Najsmutnejšie zviera na svete

Viete, ktoré zviera je najsmutnejšie na svete? Ľadový medveď. Volá sa Arturo, má skoro 30 rokov, zomrela mu partnerka a je mu smutno, ale aj príšerne teplo. Žije totiž v Argentíne, v meste, kde sa ešte pred pár dňami ortuť na teplomeroch šplhala až do plus 40 stupňov Celzia. Pomôcť mu chcela Kanada. Ako to dopadlo, prezradí Miroslava Neira Cuellar Hospodárová.

Najsmutnejšie zviera na svete Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Anna Šípošová
Odolný Wim Hof

Po extrémnych horúčavách sa teraz poriadne ochladíme, a to vďaka holandskej celebrite Wimovi Hofovi. Ten opäť plní stránky časopisov a tentoraz nielen bulvárnych, ale aj vedeckých. Dosiaľ bol skôr senzáciou, človekom s deviatimi zápismi v Guinessovej knihe rekordov. Jeho špecialitou je extrémny chlad. Presnejšie prekonávanie teploty, pri ktorej bežní smrteľníci zamrznú. Dlho sa špekulovalo, aký trik Wim Hof používa. Ten však podvody rezolútne odmietal. Dokonca sa vydal do rúk renomovaných lekárov a podstúpil experiment. So šokujúcim výsledkom. Pokračuje Anna Šípošová.

Odolný Wim Hof Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Viliam Hauzer
Londýnske Malé Benátky

Život na lodi – v Holandsku niečo bežné, avšak len málokto si ho spája s centrom Londýna. Tam sú takzvané Malé Benátky, akási oáza plávajúcich domov s nevšednou atmosférou. Navštívil ich Viliam Hauzer.

Londýnske Malé Benátky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Gregor Martin Papucsek
Maďarsko a jeho politické scenérie

Čo robí spravodajca, keď sa vráti na post po dvojtýždňovej dovolenke? Musí si prečítať spätne, kto čo kedy a kde povedal, prípadne prečo... Čo sa udialo, prípadne čo nie... V Maďarsku a okolo tamojšieho premiéra sa stalo toho až priveľa, veď vykresľovanie akejsi „neliberálnej“ budúcnosti, ba čo viac, spomínanie Ruska či Číny ako príkladov úspešných krajín muselo vybiť poistky aj v mocenských centrách západného sveta. Viac už Gregor Martin Papucsek.

Maďarsko a jeho politické scenérie Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ondřej Houska
Najlepšie pivo na svete

Krčma a kláštor, paradox, ktorý je ale celkom reálny. A to v belgickom Westvleterene, kde pivo varia mnísi a sami ho aj predávajú. Nie je to hocijaký nápoj, vyhral americkú súťaž o najlepšie pivo na svete. Nekúpite ho v žiadnom obchode, musíte si ho vyzdvihnúť priamo na mieste. V kláštore nahrával spravodajca českého rozhlasu Ondřej Houska.

Najlepšie pivo na svete Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tamara Lištiaková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame