Svätojakubská púť – 860 kilometrov pešo do Santiaga de Compostella

Svätojakubská púť – 860 kilometrov pešo do Santiaga de Compostella

Na vlastnú päsť spoznávala Laos, Kambodžu, Thajsko, Vietnam aj Indonéziu. Simona Slováková patrí medzi ľudí, ktorí si najlepšie vyvetrajú hlavu práve cestovaním po svete. A to bol aj dôvod, prečo sa v máji tohto roku vydala na známu svätojakubskú púť, čiže camino (kamino) do španielskeho mesta Santiago de Compostella. Existujú viaceré trasy a ona sa -  na rozdiel od väčšiny pútnikov -  rozhodla pre tú severnú. Viac porozprávala Eve Vasilovej.

1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Hovorí sa, že na svätojakubskej púti nikto nie je osamotený a platí to aj pre Simonu, ktorá sa tam síce vybrala sama, ale hneď na začiatku stretla Maďarku a Holanďana, s ktorými potom prežila časť cesty.

Camino de Santiago, čiže svätojakubskú cestu do tohto španielskeho mesta ročne prejdú tisícky pútnikov z celého sveta. A v máji tohto roka sa medzi nich zaradila aj Simona Slováková. Za mesiac prešla 860 kilometrov – toľko meria menej využívaná severná trasa. Ako sa dozvedela Eva Vasilová -  oproti tej najznámejšej francúzskej bola o niečo chudobnejšia na stravovanie:

2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

A medzi spomienky patria určite aj fotografie, ktoré si Simona Slováková zo svätojakubskej cesty priniesla a pozrieť si ich môžete aj vy vo fotogalérii článku.

Galéria

Asturia.jpg IMG_0869.JPG IMG_0521.JPG IMG_0544.JPG IMG_0773.JPG IMG_9804.JPG IMG_9837.JPG IMG_9856.JPG Katedrála sv. Jakuba.JPG Muxia.JPG pred dazdom.jpg Castro Urdiales.jpg IMG_0122.JPG Finisterre.JPG Gijon.jpg IMG_0334.JPG IMG_0128.JPG IMG_0469.JPG IMG_0391.JPG
Autorka: Eva Vasilová; Foto: Simona Slováková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame