Etiópia - krajina, kde pomáha slovenská Dobrá novina

Etiópia - krajina, kde pomáha slovenská Dobrá novina

Práve dnes, na sviatok Troch kráľov sa končí koledovanie Dobrej noviny – slovenskej zbierky, ktorá finančne pomáha v chudobných častiach Afriky. Stredobodom jej pozornosti  aj v tomto roku je Etiópia a práve o tejto krajine nám dnes porozprávajú Darina Maňurová a Danica Olexová. Keďže patrí k najstabilnejším štátom východnej Afriky, zohráva dôležitú úlohu pri mierových rozhovoroch o  Južnom Sudáne alebo o nastolení demokracie v Somálsku. Aj Etiópia však má svoje problémy - obrovské rozdiely nielen v prírodných, ale aj životných podmienkach. Pýtala sa na to Eva Vasilová: 

1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Krajina 11 krát väčšia ako Slovensko, v ktorej žije vyše 100 miliónov obyvateľov. O Etiópii nám dnes rozprávajú Darina Maňurová a Danica Olexová z Dobrej noviny. Kolednícka zbierka v tejto časti Afriky pomáha napríklad v oblasti Alitena na severe krajiny, kde spolufinancuje napríklad tamojšie zdravotnícke centrum a  terénnu sanitku pre ľudí z ťažko dostupných osád. Evu Vasilovú zaujímalo, akým jazykom sa tam hovorí:

2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Aj takéto zážitky a skúsenosti si z Etiópie priniesli Darina Maňurová a Danica Olexová z Dobrej noviny. Ak chcete vidieť miesta a ľudí, o ktorých nám rozprávali, pozrite si fotografie v galérii článku.

Galéria

Axum_obelisk.jpg Kaplnka Tabul.JPG Malovana svata kniha.JPG Mnisi v aksumskom Kostole Panny Marie Sionskej.JPG v3.jpg v4.jpg v7.jpg v6.jpg v8.jpg v9.jpg v9b.jpg v13.jpg v14.jpg v14b.jpg v17.jpg v18.jpg v31.jpg v34.jpg v41.jpg v42.jpg v44.jpg v45.jpg v47.jpg v47b.jpg v48.jpg v50.jpg v51.jpg v53.jpg v52.jpg v62.jpg v63.JPG
Autorka: Eva Vasilová; Foto: Dobrá novina

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame