Nepál – himalájsky „mama“ trek

Nepál – himalájsky „mama“ trek

Himaláje sú mojou učiteľkou, meditáciou a školou trpezlivosti – hovorí cestovateľka Marta Rajková. Prešla už mnoho krajín, ale práve Nepálske hory ju priťahujú znova a znova. Začalo sa to pred dvoma rokmi trekom okolo Annapurny, o rok neskôr to bolo putovanie k základnému táboru pod Everestom a tento rok v apríli sa dokonca aj so svojou mamou vybrala do oblasti Gokyo. Prečo práve tam, porozprávala Eve Vasilovej: 

1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Himalájsky "mama" trek – takto nazvala Marta Rajková svoje putovanie popri vysokohorských jazerách Gokyo v Nepále. Spoločníčkou jej totiž bola mama – čo je dôkaz, že ani seniorský vek nemusí byť v takýchto veľhorách prekážkou. Evu Vasilovú zaujímalo, kde tieto dve nebojácne turistky počas svojho putovania v horách nocovali:

2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Najbližšie sa Marta Rajková chystá na vyše 6 tisícový Mera Peak a ako hovorí, kto chce, môže sa k nej pridať.


Galéria

20180410_162114.jpg 20180410_192010.jpg dedinka Khumjung.jpg Everest počas západu slnka a splnu z hory Kala Pattar.jpg Everest Base Camp.jpg Dedinka Namche Bazaar.jpg IMG_2747.jpg IMG_2763-2.jpg IMG_2772.jpg IMG_2797.jpg IMG_3009.jpg IMG_2817.jpg IMG_3124.jpg inverzia počas výstupu na Gokyo Ri.jpg Letisko v Lukle.jpg mama a ja na Gokyo Ri (5357 m).jpg Jazero Gokyo pri zostupe z hory Gokyo Ri.jpg Namiesto lietadla nakoniec vrtuľník.jpg Pohľad na Everest z vrchu Gokyo Ri.jpg Trek okolo Annapurny 2.jpg Trek okolo Annapurny.jpg
Autorka: Eva Vasilová; Foto: Marta Rajková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame