Portugalsko – zaujímavosti vtáčích zimovísk

Portugalsko – zaujímavosti vtáčích zimovísk

Vybrať sa k moru počas zimy pre našinca znamená odcestovať niekam do trópov. Fotografi Lenka Gondová a Štefan Kardoš sa však v decembri rozhodli ísť na juh Portugalska. Ako povedali Eve Vasilovej, táto časť Európy má svoje čaro aj mimo letnej sezóny: 

Portugalsko – zaujímavosti vtáčích zimovísk I. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Lenka Gondová a Štefan Kardoš už dlhé roky cestujú po svete, aby fotografovali divožijúce zvieratá v ich prirodzenom prostredí. Pohybovali sa už po takých vzdialených a exotických kútoch ako Aljaška, Antarktída, Ekvádor, Florida či Galapágy. Nedávno sa však najmä za vtáctvom vybrali na juh Portugalska. Aké zaujímavé operence videli v tejto nie veľmi vzdialenej oblasti, porozprávali Eve Vasilovej.

Portugalsko – zaujímavosti vtáčích zimovísk II. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Oblasť Algavre na juhu Portugalska, to je časť sveta, o ktorej nám dnes rozprávajú Lenka Gondová a Štefan Kardoš. Okrem prírody tam týchto cestovateľov a fotografov zaujala aj tamojšia architektúra a najmä kultúra keramiky, aj o tom povedali Eve Vasilovej:

Portugalsko – zaujímavosti vtáčích zimovísk III. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Takže, ak si chcete užiť skoršiu jar, stačí sa vybrať na juh Portugalska – práve o tejto oblasti nám dnes rozprávali fotografi Lenka Gondová a Štefan Kardoš.

Galéria

POR18-2047.jpg POR18-2081.jpg Estoi-7962.jpg POR18-4025.jpg POR18-7753.jpg POR18-7645.jpg untitled-7595.jpg POR18-7959.jpg POR18-7763.jpg untitled-7965.jpg untitled-7967.jpg
Autorka: Eva Vasilová; Foto: Lenka Gondová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame