Komorské ostrovy – šnorchlovanie s veľrybami

Komorské ostrovy – šnorchlovanie s veľrybami

Dnes sa v Rádiu Slovensko vyberieme opäť do vzdialenej exotiky. Našim cieľom sú Komorské ostrovy v Indickom oceáne - 300 kilometrov od afrického pobrežia. Práve táto krajina zlákala zanietených potápačov Dorotu Štimelovú  a Ivana Zámečníka a ich kamarátov. Ako povedali Eve Vasilovej, prvé nezabudnuteľné momenty zažili už počas letu:   

Komorské ostrovy – šnorchlovanie s veľrybami I. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Komorská federatívna islamská republika – o tejto krajine nám dnes rozprávajú Dorota Štimelová a Ivan Zámečník. Ostrovy boli v minulosti súčasťou Francúzska,  v roku 1975 však vytvorili vlastný štát, ktorý má okolo 700 tisíc obyvateľov a samozrejme aj vlastnú menu. Viac aj o nej povedali títo skúsení cestovatelia Eve Vasilovej:

Komorské ostrovy – šnorchlovanie s veľrybami II. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Zabudnutý raj v Indickom oceáne – aj takýto prívlastok majú Komorské ostrovy. Zaujímavosťou je, že práve v tamojších vodách vylovili latimériu divnú – rybu, o ktorej sa predpokladalo, že vyhynula pred 70-timi  miliónmi rokov. Rybári z komorských ostrovov ju však poznali už dávno a jej drsné šupiny domáci používajú ako šmirgeľ. A práve do tejto krajiny sa minulú jeseň vybrali Dorota Štimelová a Ivan Zámečník. Títo náruživí potápači so svojou partiou precestovali už mnohé exotické krajiny, a tak Evu Vasilovú zaujímalo, čím boli výnimočné komorské hlbiny:

Komorské ostrovy – šnorchlovanie s veľrybami III. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Galéria

DSC03322.jpeg IMG_1441.jpeg IMG_1417.jpg Moheli-18_10_04_40.jpeg Moheli-18_10_04_41.jpeg IMG_2975.jpeg Moheli-18_10_04_43.jpeg
Autor: Eva Vasilová; Foto: D. Štimelová a I. Zámečník

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame