Island – čaro ostrova v zime

Island – čaro ostrova v zime

Zdá sa vám, že je zlé počasie ? Počkajte 10 minút. Bude ešte horšie. Aj toto príslovie veľa napovedá o tom, čo môže návštevník Islandu čakať v tomto severskom ostrovnom štáte.. Aj preto tam hlavná turistická sezóna trvá len od polovice júna do konca augusta. Cestovateľ Jozef Orgonáš sa však presvedčil, že táto krajina más svoje čaro aj počas zimy. Ako povedal Eve Vasilovej, človek však musí byť pripravený a napríklad - požičať si vhodné auto:

Island – čaro ostrova v zime 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Cestovateľ Jozef Orgonáš patrí medzi ľudí, ktorí radi spoznávajú svet na vlastnú päsť a o svoje zážitky a skúsenosti sa delí na svojom blogu „cestujemespolu". Nám dnes rozpráva o Islande, ktorý je známy aj tým, že má najviac horúcich prameňov na svete. A Islanďania to aj využívajú, ale viac sa dozvedela Eva Vasilová:

Island – čaro ostrova v zime 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Krajina ohňa a ľadu - aj takýto prívlastok má Island - známy svojimi činnými sopkami aj ľadovcami. Vyše 1300 kilometrov okolo tohto ostrova na požičanom aute precestoval Jozef Orgonáš aj s partnerkou. Ako povedal Eve Vasilovej vybrali sa napríklad k tamojšiemu najmenšiemu vulkánu:

Island – čaro ostrova v zime 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


 

Galéria

01.jpg 02.jpg 03.jpg 06.jpg 04.jpg 05.jpg 07.jpg 08.jpg 09.jpg 11.jpg 12.jpg 10.jpg 13.jpg 14.jpg 15.jpg 19.jpg 17.jpg 18.jpg 22.jpg 20.jpg 21.jpg
Autorka: Eva Vasilová; Foto: Jozef Orgonáš

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame