Botswana – baobaby, soľné pláne a stanovanie v divočine

Botswana – baobaby, soľné pláne a stanovanie v divočine

Vyvetrať si hlavu a odpútať sa od bežného života na Slovensku - to je cestovateľská filozofia Zuzany Kršjakovej. Okrem Antarktídy navštívila všetky kontinenty a minulé leto sa vybrala napríklad do africkej Botswany. Hoci cestuje zásadne na vlastnú päsť, v tejto krajine využila služby miestnej cestovnej kancelárie - aj o tom porozprávala Eve Vasilovej:

Botswana – baobaby, soľné pláne a stanovanie v divočine 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Botswana - krajina v južnej časti Afriky, o ktorej nám dnes rozpráva cestovateľka Zuzana Kršjaková. Hoci je to vnútrozemský štát, na severe má obrovskú riečnu deltu Okawango a práve tam človek môže vidieť veľa divo žijúcich zvierat. Aj o tom povedala Eve Vasilovej.

Botswana – baobaby, soľné pláne a stanovanie v divočine 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Vidieť čo najviac divých zvierat v ich prirodzenom prostredí - to bol hlavný dôvod, prečo sa Zuzana Kršjaková vybrala do africkej Botswany. Ideálna na takéto pozorovanie je najmä oblasť Okawango a ako sa dozvedela Eva Vasilová, zážitkom je aj samotná plavba po tejto riečnej delte na tamojšej tradičnej loďke:

Botswana – baobaby, soľné pláne a stanovanie v divočine 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.



Galéria

1-baobab1.JPG 1-baobab3.JPG 1-levy.JPG 1-mokoro2.JPG 1-moroko.JPG 1-Pumbaa2.JPG 1-safari.JPG 1-slon bahenna ochrana.JPG 1-slon v tabore2.JPG 1-zapad slnka Savuti 2.JPG
Autorka: Eva Vasilová; Foto: Zuzana Kršjaková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame