Etiópia a Keňa – stromy pre Afriku

Etiópia a Keňa – stromy pre Afriku

Stromy pre Afriku - to je projekt slovenskej nadácie Integra, ktorá zabezpečuje vysádzanie makadamov v Keni a Etiópii. Táto myšlienka vznikla aj vďaka fabrike, ktorú nadácia prevádzkuje už niekoľko rokov v keňskom hlavnom meste Nairobi. Viac o tom Eve Vasilovej povedala projektová manažérka Ivana Čorbová:

Etiópia a Keňa – stromy pre Afriku 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

15 miliónov farmárov v africkej Etiópii závisí od pestovania kávovníkov. Preto práve túto krajinu zahrnula nadácia Integra do svojho projektu vysádzania makadamových stromov. Ako to spolu súvisí, aj o tom Eve Vasilovej porozprávala Ivana Čorbová:

Etiópia a Keňa – stromy pre Afriku 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Výsadba 200 tisíc makadamových stromov v Etiópii a milióna v Keni - to je projekt nadácie Integra, o ktorom nám dnes rozpráva Ivana Čorbová. Ako povedala Eve Vasilovej, tieto dreviny majú aj významnú ekologickú vlastnosť - jeden strom dokáže za rok absorbovať 12 kilogramov CO2, čo znamená, že počas celého svojho života vie neutralizovať takmer tonu tohto skleníkového plynu. Ich vysádzaním pomáhame takisto zmenšovať aj takzvanú uhlíkovú stopu nášho života na Zemi:

Etiópia a Keňa – stromy pre Afriku 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


 

Galéria

03 2020 Integra Etiopia Kavovnik a Makadamiovy strom Sadenica.jpg 03 2020 Integra Etiopia Makadamiove stromy Sadenica.jpg 03 2020 Integra Etiopia Makadamiove stromy Rodina farmarky.jpg 03 2020 Integra Sadenice Makadamiove stromy Farmarka.jpg 03 2020 Integra Makadamiove stromy Sadenica Agronom.jpg 03 2020 Integra Makadamiove stromy sadenicka.jpg 03 2020 Integra Samay Etiopia Makadamiove stromy Kava.jpg 03 2020 Integra Samay Etiopia Makadamiove stromy 2300 sadenic.jpg 03 2020 Integra Samay Etiopia Makadamiove stromy Zeny na farme .jpg farmarska rodina s kesu stromom .jpg Kena_mombasa.jpg Karmarsky dom_kena.jpg Kesu stromy-kena.jpg Kesu strom .jpg Mombasa plantaze _ kena.jpg sadenie stromov_kena.jpg Skolka kena .jpg Skolka kena.jpg Skolka_Kena.jpg
Autorka: Eva Vasilová; Foto: Integra

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame