Slovinsko – ako sa žije v tejto európskej krajine

Slovinsko – ako sa žije v tejto európskej krajine

Slovinská republika. Krajina do ktorej to nemáme príliš ďaleko a zrejme aj preto sa tam usadila Bratislavčanka Lucia Masaryková. Žije tam viac ako tri roky a najskôr ako dobrovoľníčka učila tanec a španielčinu na jednej z tamojších základných škôl. V súčasnosti pôsobí v biotechnologickej firme v hlavnom meste, a tak aj o ňom porozprávala Eve Vasilovej.

Slovinsko - 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.



Slovenčína a slovinčina majú viaceré rovnaké slová, akurát že ich význam je úplne iný. Krajina, s ktorou si nás vo svete často mýlia, najmä kvôli veľmi podobnému názvu. Slovinsko spoznávame dnes s Luciou Masarykovou. Keďže tam žije, tak už veľa pochytila aj z tamojšieho jazyka, hoci človek sa tam bežne dohovorí aj po anglicky. Čím to je? povedala Eve Vasilovej.

Slovinsko - 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.



O živote v Slovinsku nám dnes rozpráva Lucia Masaryková, ktorá tam pôsobí vyše troch rokov, a tak už  pozná napríklad aj mentalitu tamojších ľudí. Ako povedala Eve Vasilovej, Slovinci sú oproti nám  o čosi spontánnejší a úprimnejší.

Slovinsko - 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Aj takéto je Slovinsko očami Lucie Masarykovej a ak chcete vidieť aj fotografie z tejto krajiny, kliknite si na náš web

Galéria

rieka Sava 1.jpg rieka Sava 2.jpg Spodnje Gameljne - Predvor - jazero.jpg Spodnje Gameljne - priroda.jpg Alpy - Slovinsko.jpg Ljublana - hrad.jpg Ljublana - nadvorie hradu.jpg Ljublana - vecerny hrad.jpg Ljublana centrum -  rieka Lublanica.jpg Lucija - zapad slnka.jpg mesto Kranj - Alpy.jpg mesto Piran.jpg Piran - promenada.jpg primorske mesto Lucija.jpg Slovinsko Alpy.jpg vecerna Lublana.jpg
Autor: Eva Vasilová; Foto: Lucia Masaryková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame