Keňa – vyučovanie dospelých a budovanie studní

Keňa – vyučovanie dospelých a budovanie studní

Už dvadsaťjeden rokov patríme medzi krajiny, ktoré pomáhajú v chudobných oblastiach sveta. Kolednícka zbierka Dobrá novina v minulom roku podporila 29 projektov v Južnom Sudáne, Ugande, Etiópii, Čade, Rwande a v Keni. V tejto africkej krajine sa zameriava najmä na oblasť Turkana a práve o nej nám dnes porozprávajú koordinátori Darina Maňurová a Jozef Magda. Ako povedali Eve Vasilovej - dôležité pre tamojších obyvateľov sú Komunitné centrá rehabilitácie:

Keňa – vyučovanie dospelých a budovanie studní - 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Turkana v africkej Keni patrí k miestam, kde sa klimatické zmeny prejavili naplno - namiesto obdobia dažďov tam mávajú len krátke lejaky, ktoré narobia viac škody ako úžitku, alebo sa stáva, že dva roky neprší vôbec. Pre tamojších obyvateľov je teda životne dôležitý prístup k pitnej vode. Slovenská Dobrá novina tam už počas uplynulých rokov pomohla vybudovať sieť studní, ale treba ich stále viac. Viac aj o tom Eve Vasilovej porozprávali Darina Maňurová a Jozef Magda:

Keňa – vyučovanie dospelých a budovanie studní - 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Budovanie nových studní a údržbu tých súčasných podporí Dobrá novina z aktuálnej zbierky, ktorá potrvá do konca januára. A ak chcete vidieť, ako to vyzerá na miestach, o ktorých nám rozprávali Darina Maňurová a Jozef Magda, pozrite si našu fotogalériu.

Galéria

02 Kotela Akali, Turkana 2015.JPG 03 Kotela Akali, Turkana 2015 2.JPG DSC_0822.JPG 09a JPII Lokichar - Agnesa a skakanie gumy s amputovanou nohouIMG_6112.JPG 20 CBR (5).JPG Vnutro_2b_VzdelavanieDospelych.JPG 14 Adult Education - Kodopa2.JPG 19 Adult Education - Kodopa7.JPG eRko (16).JPG Jan Janak 2015 (4).JPG
Autorka: Eva Vasilová Zdroj foto: Jozef Magda, Dobrá novina

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame