Dr. Renáta Ocilková

Dr. Renáta Ocilková

V dnešnom dobrom ráne sa budeme rozprávať o ľudských právach, katolíckych školách, ako aj pastorácii Rómov. Hostkou Štefana Chrappu je tajomníčka združenia katolíckych škôl Slovenska a koordinátorka Konferencie biskupov Slovenska pre ľudské práva pani Dr. Renáta Ocilková. Čo obnáša jej agenda?

1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Hostkou Štefana Chrappu je tajomníčka združenia katolíckych škôl Slovenska a koordinátorka Konferencie biskupov Slovenska pre ľudské práva pani Dr. Renáta Ocilková. V jej náplni práce je aj sledovanie vznikajúcich zákonov, či vyhlásení, ktoré majú vplyv na chod spoločnosti. Ako to v skutočnosti funguje?

2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

 Aká je práca združenia katolíckych škôl Slovenska?

3. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V predchádzajúcom vstupe sme spomínali, že naša hostka sa aktívne angažuje aj pri riešení rómskej problematiky, reč bola o jej práci v detskom domove, ako aj oživenie vzťahov s priateľkou s rómskej osady. Ako to pokračovalo?

4. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dnešné ráno patrilo katolíckym školám, ľudským právam, ale aj Rómom, ku ktorým má hostka Štefana Chrappu dr. Renata Ocilková priam srdcový vzťah. Naša hostka je  tajomníčkou Združenia katolíckych škôl Slovenska a koordinátorkou Konferencie biskupov Slovenska pre ľudské práva. Je nejaký zážitok, ktorý sa jej pri jej aktivitách zvlášť vryl do srdca?

5. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autor: Štefan Chrappa; Foto: archív RO

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame