K veci: Ako sme na plošné testovanie pripravení a hrozí, že sa v niektorých častiach krajiny bude za pochodu rušiť?

K veci: Ako sme na plošné testovanie pripravení a hrozí, že sa v niektorých častiach krajiny bude za pochodu rušiť?

Hostia: Soňa Otajovičová (redaktorka Rádiožurnálu RTVS, Rádio Slovensko); Zuzana Čaputová (záznam z vyhlásenia prezidentky SR), záznam z rozhovoru: Jaroslav Naď (minister obrany SR), Lukáš Baňacký (starosta bratislavskej mestskej časti Lamač a predstaviteľ ZMOS)

Najväčšia logistická operácia v histórii krajiny sa začne už o pár hodín, no jej pôvodný zámer spochybňujú prezidentka a dokonca aj samotná vláda. Samosprávy, lekári a najnovšie aj hlava štátu upozorňujú, že Spoločná zodpovednosť sa týka aj premiéra – ten však zatiaľ mlčí a prípadné reštrikcie voči ľuďom bez testu nateraz ostávajú v platnosti. Ako sme na plošné testovanie pripravení a hrozí, že sa v niektorých častiach krajiny bude za pochodu rušiť? Odkiaľ majú ľudia čerpať informácie a čo majú robiť v prípade, keď už výsledok testu budú držať v rukách?

V relácii K veci bude záznam vyhlásenia prezidentky Zuzany Čaputovej a časť rozhovoru ministra obrany Jaroslava Naďa s predstaviteľom ZMOS Lukášom Baňackým. Informačný servis pre poslucháčov zhrnie redaktorka Rádiožurnálu Soňa Otajovičová.

K veci 30.10.2020 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Mimoriadne vystúpenie predsedu vlády Igora Matoviča pred zajtrajším celoplošným testovaním obyvateľov Slovenska na Covid-19.

Príhovor premiéra I. Matoviča 30.10.2020 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.




Moderuje: Juraj Mikula; Foto: PIXABAY/iXimus

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame