Naši a svetoví: Eva Virsíková

Naši a svetoví: Eva Virsíková

Skôr vedela písať noty, ako písmená. Najväčší problém jej vraj  veľmi dlho  robil husľový kľúč. Ešte nemala ani  päť rokov a v starej budove Česko-slovenského  rozhlasu, na Zochovej ulici v Bratislave už nahrávala svoje  prvé vlastné skladby. Klavírna virtuózka Eva Virsíková. Prišla  na niekoľko dní  domov a to využila Ľubica Hargašová, aby zistila,  ktorým smerom sa vybralo zázračné dieťa, pretože  je dnes  z nej úspešná umelkyňa. 

Naši a svetoví: Eva Virsíková I. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Klavírna virtuózka Eva Virsikova, po skončení štúdia v Rusku sa na chvíľku vrátila na Slovensko. Hrala, vyučovala.  Nevydržala dlho doma a odišla do sveta. Aj o tom porozprávala Ľubici Hargašovej.

Naši a svetoví: Eva Virsíková II. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Klavírna virtuózka Eva Virtsíková, by mohla mať aj prívlastok zberateľka prestížnych cien. Ak nahliadnete do jej životopisu, zoznam ocenení  je na dvoch stranách. A pritom je to  krehká dáma, ktorá na prvý pohľad pôsobí veľmi nežne a skromne. Aká ešte je? Aj to chcela vedieť Ľubica Hargašová.

Naši a svetoví: Eva Virsíková III. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Možno aj preto je šťastná, lebo budúci rok čaká  klavírnu virtuózku Evu Virsíkovú niekoľko vstúpení  aj na Slovensku.  Hneď v polovici januára štvorručná hra s kórejským kolegom a trochu neskôr vlastné sólové vystúpenie. Konečne opäť bude hrať aj doma.

Autorka: Ľubica Hargašová; Foto: archív EV

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame