Naši a svetoví: Didi Drobná

Naši a svetoví: Didi Drobná

Mala tri roky, keď sa rodičia rozhodli vymeniť Bratislavu za Viedeň. Dnes má 30. Za sebou štúdium na dvoch univerzitách so zameraním na germanistiku a komunikáciu. Navyše je autorkou dvoch  románov za ktoré dostala u susedov množstvo  uznaní, aj cenu ministra kultúry. Didi Drobná, úspešná rakúska  spisovateľka so slovenskými koreňmi  je dnes hosťom  Ľubice Hargašovej.

Naši a svetoví: Didi Drobná - 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na pozvanie Rakúskeho kultúrneho centra v Bratislave prišla spisovateľka  Didi Drobná minulý týždeň po prvý raz na Slovensko predstaviť svoje diela, ktoré v nemecky hovoriacich krajinách žnú úspechy. A že  mala poriadne roztrasený žalúdok, to prezradila len Ľubici Hargašovej. Nakoniec boli obavy úplne zbytočné.

Naši a svetoví: Didi Drobná - 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Uznávaná rakúska spisovateľka so slovenskými koreňmi Didi Drobná je naplno vyťažená mladá žena- desať rokov pracuje na komunikačnom oddelení v IT spoločnosti, prednáša na  univerzite, je členkou hodnotiacich komisií v prestížnych literárnych súťažiach, rada cestuje a chodí  po kopcoch. Len rakúskych či  aj slovenských?  Aj to chcela vedieť Ľubica Hargašová.

Naši a svetoví: Didi Drobná - 3. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ale nič nie je stratené, ak sa Didi Drobná nepustí do písania románu v slovenčine, čo nie je vylúčené pri jej aktivitách, vždy sa dajú  jej romány preložiť do rodného jazyka. Dnes je predsa všetko možné.  Nechajme sa prekvapiť.

Autorka: Ľubica Hargašová; Foto: Facebook

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame