Naši a svetoví: Helena Drobná

Naši a svetoví: Helena Drobná

Vždy bolo jej veľkou túžbou ísť do sveta, nájsť si prácu, ktorá by ju napĺňala. A keby bola spojená  aj s pomocou iným, to by bol vrchol jej želaní. Bola ochotná pracovať aj zadarmo, len aby sa zdokonalila v cudzom jazyku a vstrebala do seba nové poznatky.  Dnes má  pracovisko s výhľadom na dominantu Paríža  a je spokojná.  Helena Drobná, dnešný hosť Ľubice Hargašovej , je programovou špecialistkou v centrále Organizácie Spojených národov pre vzdelávanie, vedu a kultúru so sídlom vo Francúzsku.

Naši a svetoví: Helena Drobná I. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

 

Problémy žien  a dievčat v Afrike,  prevencia a ochrana  proti vírusu H.I.V . a ochoreniu AIDES  boli niekoľko rokov  v pozornosti  Bratislavčanky Heleny Drobnej. Dnes sa aktivity programovej špecialistky v  centrále Organizácie Spojených národov pre vzdelávanie, vedu a kultúru, ktorú poznáme pod skratkou UNESCO,  uberajú  trochu iným smerom.  Aktuálne ma na starosti nielen Ameriku, Kanadu,  ale v rámci Európy  aj Slovensko. Viac už Ľubica Hargašová.

Naši a svetoví: Helena Drobná II. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Helena Drobná, programová špecialistka v oddelení  živého dedičstva Organizácie Spojených národov pre vzdelávanie, vedu a kultúru má veľa nápadov. Napr. ako v školách priblížiť deťom naše tradície. Hľadá však aj spôsob,  ako spolupracovať  s okolitými krajinami.  Mohla by sa aj zo osobnej skúsenosti  Ľubice  Hargašovej.

Naši a svetoví: Helena Drobná III. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Vďaka Helene Drobnej  sa dostávame k informáciám o rôznych aktivitách UNESCO,  o ktorých sme v minulosti  ani netušili. O bezplatných odborných seminároch pre rezbárov, umeleckých kováčov, či košikárov,  o pracovných stretnutiach v rôznych kútoch sveta. 

Autorka: Ľubica Hargašová; Ilustr. foto: archív HD

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame