Naši a svetoví: Pavol Mikolajčák

Naši a svetoví: Pavol Mikolajčák

Na Slovensko nechodí často a keď príde, tak len za rodičmi do Levoče. Tento raz však prišiel aj do  Bratislavy. Bol  jedným z členov  poroty prestížnej architektonickej súťaže CE-ZA-AR. Potešilo ho to, lebo architekt Pavol Mikolajčák už takmer 20 rokov úspešne pôsobí  v Taliansku. Keď mu Ľubica Hargašová navrhla stretnutie,  veľmi chcel, aby to bolo v  rozhlasovej pyramíde.

Naši a svetoví: Pavol Mikolajčák 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

 

Architekt Pavol Mikolajčák, pôvodne chcel ísť do sveta  najmä preto, aby sa naučil jazyk. Aj  štúdium vo Viedni si zvolil pre to. A keď na školskej nástenke našiel ponuku praxovať v prestížnom architektonickom ateliéri v Južnom Tirolsku využil ju.  Dnes má v Taliansku vlastný ateliér a jeho projekt  horskej chaty  v Dolomitoch, čí prístavby  domu v Nemecku  ocenili  dokonca už aj v Číne.  V rozhovore s Pavlom Mikolajčákom pokračuje Ľubica Hargašová.

Naši a svetoví: Pavol Mikolajčák 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Zodpovednosť,  precíznosť,  úcta k tradičným hodnotám , vrúcny  vzťah k prírode a cit. Podľa Ľubice Hargašovej toto všetko  prinieslo  svetový úspech mladému architektovi Pavlovi Mikolajčákovi.

Naši a svetoví: Pavol Mikolajčák 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ale nikdy nehovor nikdy. Keď dokázal Pavol Mikolajčák uspieť v Taliansku, Švajčiarsku, v Nemecku, dokonca si priniesol aj akéhosi Oscara -  prestížnu cenu za architektúru z Číny, prečo by nemohla prísť ponuka aj z rodnej krajiny?

Autorka: Ľubica Hargašová; Foto: Facebook

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame