Rádiovíkend 20.8.2016 – pozvánky

Rádiovíkend 20.8.2016 – pozvánky

O týždeň sa na našom webe môže ocitnúť aj vaše podujatie, ak na ňom chcete vidieť turistov a milovníkov prírody. Píšte na adresu radiovikend@rtvs.sk.

20.08.2016

Horský park - tematická prechádzka

Dnes o 15:00 sa môžete prejsť po bratislavskom Horskom parku so sprievodcami. Povedia vám o histórii i plánoch. Stretnete sa na konečnej trolejbusu 203 na Búdkovej ceste.

--

Nočný pochod - Zabudišová

Turisti z Bošáce-Zabudišovej majú dnes ,,Nočný pochod". Pridajte sa aj vy o 17:00 pri kaplnke. Čaká na vás trasa: Zabudišová - Vŕšky - Haluzice - Haluzická tiesňava a rozhľadňa na Hájnici, kde si počkáte na západ slnka. Predpokladaný návrat je o 23:00. Nezabudnite si zobrať čelovky.

--

21.08.2016

Bardejovské potulky / Bardejovské kúpele - Vila Rákoczi

Počas augustovej potulky navštívite Bardejovské kúpele. Prejdete sa po Pánskej ulici. Hlavným cieľom bude Vila Rákoczi, ktorá je pre mnohých tak trochu neznámym zákutím kúpeľov. Stretnete sa zajtra o 18:00 hod na zastávke MHD v Bardejovských kúpeľoch.

--

Deň slovenských hôr na Kláštorisku

... bude zajtra od desiatej. Čakajú na vás sv. ruženec a sv. omša. Noc na Kláštorisku bude dnes.

--

Cyklotúra Beňatina

Ak chcete ísť na bicykloch na Beňatinu, zapamätajte si miesto zrazu: Obchodný dom DODO v Michalovciach a čas odchodu - 8:10. Pôjdete cez Zalužice - Lúčky - Závadku - Rybnicu - Sobrance - Tibavu - Choňkovce, na Beňatinu a späť po tej iste trase. Dĺžka trasy: 55 km.

--

26.08.2016

Prosečné

V piatok sa pridajte na výstup na vrch Prosečné v Chočských vrchoch. Autobus odchádza z autobusovej stanice v Šuranoch o 5:30. Túru začnete v Prosieckej doline. Pozriete si vodopád Červené piesky a pokračujete na trávnatú plošinu Svoradu. Zelenou značkou vystúpite na Prosečné. Zostúpite ďalej zelenou značkou až do ústia doliny Borovianka. Cestou sa zastavíte v krasovej dolinke Ráztoka, kde si pozriete 7 metrov vysoký vodopád. Túra trvá 6 hodín.

27.08.2016

Novodubnický maratón

Novodubnický maratón je najstarší maratón horských bicyklov na Slovensku a zároveň sú to aj Otvorené majstrovstvá Slovenskej republiky jednokoliek. Trate vás prevedú lúkami a lesmi v okolí Novej Dubnice, Trenčianskych Teplíc, Petrovej Lehoty či Omšenia. Odmenia najpočetnejšiu maratónsku rodinku i najstaršieho účastníka.

Autor: Ladislav Eliaš Ilust. foto: Unsplash

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame