Vyhodnotenie Vrchárskej koruny liptovskej

Vyhodnotenie Vrchárskej koruny liptovskej

Možno si ešte pamätáte, ako ste vlani v lete súťažili v Rádiovíkende o bicykle a ako sme vám popri tom predstavili projekt vrchárskych korún. Tam, kde to funguje na jednotku, organizátori po sezóne pripravia stretnutie, kde dlhodobé podujatie vyhodnotia. Len pre občerstvenie pamäte: ide o to, aby každý svojím tempom od jari do jesene zdolal určených 20 vrcholov, respektíve cieľov. Výsledkom je dobrý pocit, krásne zážitky a označenie „vrchár".

Do Liptovského Mikuláša na hodnotenie Vrchárskej koruny liptovskej prišla aj najmladšia vrchárka, ktorá ešte nemá ani rok. Takže keď vlani s rodičmi zdolávala Vrchársku korunu liptovskú (familiárne „VéKáeL-ku"), mala len pár mesiacov. Samozrejme, na vrcholy ju vytiahol otec v cyklovozíku. Kde to bolo najťažšie? Manželka pri odpovedi pozrela na muža:

Vyhodnotenie Vrchárskej koruny liptovskej 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Martin ešte prezradil, že medzi zaujímavosti tohtoročnej Vrchárskej koruny liptovskej bude patriť kopec Pravnáč nad obcou Liptovská Anna.

Vrchársku korunu liptovskú vlani zdolal aj Rado Tilandy, jeden z organizátorov Vrchárskej koruny Trenčianska. Rado je naozaj cyklista par excellence, pretože vlani prešiel všetky vrchárske koruny, ktoré máme na Slovensku; a aj pár tých za riekou Morava. Ktorú z korún by poradil aj vám, poslucháčom Radiovíkendu?

Vyhodnotenie Vrchárskej koruny liptovskej 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

A vraj koruna Šariša sa tento rok posunie až k Novej Sedlici. A vraj (podľa informácií Rada Tilandyho) sa chystajú aj Vrchárska koruna Spiša a Abova. Ak by plány vyšli, cyklisti sa majú na čo tešiť.





Autorka a foto: Sylvia Hoffmannová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame