Rádiovíkend 29. 2. 2020 - pozvánky

Rádiovíkend 29. 2. 2020 - pozvánky

O týždeň sa na našom webe môže ocitnúť aj vaše podujatie, ak na ňom chcete vidieť turistov a milovníkov prírody. Píšte na adresu radiovikend@rtvs.sk.

29. 02.

3. ročník o Veľkú cenu Jasnej - Medzinárodné preteky v krňačkách

Štart pretekov bude o 12:00 v lokalite Kosodrevina a cieľ pretekov v lokalite Krupová. Registrujte sa od 08:30.

Pochod po partizánskych chodníčkoch s výstupom na Kobyliu horu

... sa začína dnes o 10:00 pri obecnom úrade v obci Rudník pri Košiciach. Budete pokračovať cez sedlo pri bývalých Rudňanských kúpeľoch. Cieľ bude pri horárni sv. Anna, kde sa bude podávať bezplatne guláš a čaj.

04. 03.

Krajina mikrosvet - zaujímavosti z mikrobiológie

... je názov ďalšieho ekopodujatia, ktoré pre vás pripravili na stredu v priestoroch Slovenského múzea ochrany prírody a jaskyniarstva v Liptovskom Mikuláši.

06. 03.

Expedičná kamera

.... sa začína v piatok o 16:00 v Regionálnom kultúrnom centre v Prievidzi. Uvidíte 5 najlepších cestovateľských filmov. V sprievodnom programe Peter Vavro porozpráva o tom, ako prežiť v prírode.

07. 03.

Výlet na hrad Tibava

... pripravili na budúcu sobotu turisti z Michaloviec. Stretnete sa na stanici, odkiaľ odchádza autobus o 07:10. Trasa: Podhoroďský hradný kopec - Lom Beňatina - Koňuš. Dĺžka trasy približne 14 kilometrov s prevýšením 425 metrov.

Výstup na Agraš v Štiavnických vrchoch

... organizujú budúcu sobotu turisti zo Šurian. Na túru pôjdete z obce Brehy, ktorá je časťou mesta Nová Baňa a budete pokračovať do sedla Krížny buk. Zo sedla vystúpite na vrchol Ťatiara, ďalej na Agraš s výhľadmi do údolia Hrona. Trvanie túry je 6,5 hodiny s dĺžkou približne 18 kilometrov. Autobus zo Šurian odchádza o 07:00

Slovenský a Český pohár v zimnom plávaní

... bude o týždeň v sobotu od 12:00 na Zlatých pieskoch v Bratislave. Prídu aj mnohí medailisti z Majstrovstiev sveta.

26.ročník festivalu o horách - Vysoké hory

... bude v sobotu o týždeň spojený aj s burzou turistického výstroja, výzbroje a literatúry. Do Mestského úradu v Žiline príďte od 09:00 do 21:00. Na festivale uvidíte zmes živých vystúpení, prezentácii a filmov o horách, horolezectve a vysokohorskej turistike.

19. ročník filmového festivalu Hory, cesty, ľudia

... bude budúcu sobotu v Mestskom kultúrnom stredisku v Bánovciach nad Bebravou od 10:00 do 21:30. Opäť po roku sa môžete stretnúť s cestovateľmi, ktorí vám porozprávajú o zaujímavých miestach, ktoré navštívili. Predstavia sa domáci cestovatelia, ale aj hostia.

Autor: Ladislav Eliaš, Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame