Rádiovíkend 07.03. 2020 - pozvánky

Rádiovíkend 07.03. 2020 - pozvánky

O týždeň sa na našom webe môže ocitnúť aj vaše podujatie, ak na ňom chcete vidieť turistov a milovníkov prírody. Píšte na adresu radiovikend@rtvs.sk.

7.3.2020

V lyžiarskom stredisku na Látkach na Podpoľaní pripravili na sobotu 7.3. Lyžovicu alebo otvorené majstrovstvá Novohradu v zjazdovom lyžovaní, snowboarde a sánkovaní. Súťažiť môžu veľkí i malí, pretekať sa začína o 11,00 hod.

7.-8.3.2020

Štátna vedecká knižnica v Košiciach je plná nielen kníh, ale aj histórie. Presvedčíte sa o tom na prechádzke so sprievodcom cez víkend 7.-8.3. Navštívite budovy, kde kedysi knižnica mala priestory a kde ich má aj dnes. Navštívite miesta, kde sa bežný návštevník nedostane. Zraz je vždy pred budovou Štátnej vedeckej knižnice v centre mesta, termíny prechádzok nájdete na www.potulka.sk.

8.3.2020

V Spišskej Novej Vsi v nedeľu 8.3. v rámci festivalu Cestou necestou porozpráva Gabo Antal o Indii a Andamanských ostrovoch. A potom vás čaká Thajsko - tak, ako ho zažil cestovateľ Filip Lehotský. Festival sa odohrá v Broadway Pube, začína sa o 17,00 hod.

Turisti z Trenčína sa v nedeľu 8.3. chystajú na turistiku do okolia. Vychádzajú zo zastávky Mníchova Lehota - Radar. Prejdú po trase bývalej lesnej železničky a následne cez veľké lúky a Patlíkovú do Trenčianskej Turnej, kde sa trasa končí. Nenáročná túra má 9 kilometrov. Na jej začiatok sa spolu s turistami z Trenčína dostanete autobusom, ktorý odchádza z autobusovej stanice o 8,00 hod., smer Mníchova Lehota - Radar.

Snežienky - to je hlavný dôvod, prečo sa v nedeľu 8.3. vyberú do prírody nadšenci z Klubu slovenských turistov Ostrá Veľký Klíž: Snežienky budú obdivovať na trase z Ješkovej Vsi cez Cibajky, Kozlicu a Vres do Klátovej Novej Vsi. Z Ješkovej Vsi vyrazia o 10,00 hod., od predajne Jednoty.

14.3.2020

Zvolen nájdeme nielen medzi Sliačom, Kováčovou a Pustým hradom, ale aj vo Veľkej Fatre. Nie je to len mesto, ale aj kopec. Zvolenčania naň tradične na jar robia výstup, pridajte sa k nim v sobotu 14.3. Začiatok je o 7,50 hod. v centre mesta pri pamätníku, kde si domáci pripomenú 75. výročie oslobodenia. Potom sa turisti odvezú do Liptovských Revúc, odkiaľ vystúpia na Zvolen. Nenáročná trasa meria 12 km.

Pri Senianskych rybníkoch na východe Slovenska môžete v sobotu 14.3. vítať žeriavy, ktoré sa vracajú z teplých krajín do Škandinávie. Žeriavy popolavé tam na tradičné nocoviská prilietavajú podvečer v tisícoch. Podujatie sa uskutoční v kaštieli v Sennom a v chránenom vtáčom území Senianske rybníky, potrvá od 14,00 do 18,30 hod. Ak chcete vidieť impozantné divadlo, keď žeriavy prilietajú na nocoviská, musíte však v teréne vydržať až do západu slnka. Dovtedy si môžete pozrieť kaštieľ v Sennom a pozorovať iné vtáky, pripravené sú aj ďalšie sprievodné podujatia.

Autorka: Sylvia Hoffmannová, Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame