Rádiovíkend 09.05. 2020 - pozvánky

Rádiovíkend 09.05. 2020 - pozvánky

O týždeň sa na našom webe môže ocitnúť aj vaše podujatie, ak na ňom chcete vidieť turistov a milovníkov prírody. Píšte na adresu radiovikend@rtvs.sk.

Od stredy po necelých dvoch mesiacoch opäť sprístupnili múzeá, galérie či parky. Od pondelka opäť otvoria Múzeum TANAP-u v Tatranskej Lomnici. Prvých návštevníkov v tejto sezóne privíta v rovnaký deň aj neďaleká Expozícia tatranskej prírody, známa skôr ako botanická záhrada. Liptovská galéria Petra Michala Bohúňa je tiež sprístupnená, a to v zaužívaných návštevných hodinách od utorka do soboty, medzi 10.00 a 17.00.

--

Aj Považské múzeu otvorí svoje brány. Od stredy 13. mája opäť sprístupní verejnosti tri expozície a to Budatínsky hrad, hrad Strečno a expozíciu Jánošík a Terchová. Po Budatínskom parku sa môžete poprechádzať už od stredy. Múzeum Oravskej dediny v Zuberci je otvorené od utorka do nedele v čase od 8.00 do 15.30.

--

Včera otvorili tiež Čiernohronskú železničku vo Vydrovskej doline, ktorej výhodou je, že jazdia v otvorených vagónoch. Ak bude potrebné, vedia zapojiť až 20 vozňov. Môžete tak sedieť po jednom, aby ste dodržali predpísaný odstup. Okrem toho bude v areáli umiestnených viacero stojanov s dezinfekčnými prostriedkami, vstupenky do vlakov sa budú predávať za prísnych hygienických opatrení spoza ochranného skla. Povinnou výbavou pre personál a návštevníkov je rúško. Vstup do malého staničného múzea je regulovaný. Vláčiky budú do Vydrovskej doliny premávať podľa pravidelného cestovného poriadku, v soboty by mala jazdiť aj parná lokomotíva.

--

Výhľadovú trojkorunu Košíc

... spustili v máji na Katedre telesnej výchovy Technickej univerzity v Košiciach. Formou individuálnej a rodinnej turistiky je potrebné zdolať tri nádherné výhľadové miesta na Tatry v okolí Košíc - najneskôr do konca augusta. Úspešný účastník zašle fotografie z vrcholov a získava pamätný certifikát a účastnícku nálepku. Zúčastniť sa môže každý. Viac sa dozviete na stránke Katedry telesnej výchovy.

--

Vrchárske koruny Spiša a Slovenského raja

Oblastná organizácia cestovného ruchu Slovenský raj & Spiš v spolupráci s projektom Vrchárske koruny pre vás na sezónu 2020 pripravili 20 horských cyklistických výziev v regióne Slovenský raj a južný Spiš. Sú to obľúbené cyklistické lokality a vrcholy zaujímavé či už výhľadmi, ktoré ponúkajú, okolitou prírodou, kultúrnymi pamiatkami, alebo charakterom samotnej cesty k nim. Zdolajte ich všetky a staňte sa hrdým držiteľom Vrchárskej koruny Spiša!

--

Vrchárska koruna Gemera

Zmyslom celej akcie je vytiahnuť ľudí do prírody, či už v sedle bicykla alebo pešo, a spoznávať miesta, ktoré by si možno nevybrali ako cieľ svojho výletu, lebo sú málo známe. Gemer je krásny a zároveň nedocenený región, ktorý stojí za spoznávanie.

Autor: Ladislav Eliaš, Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame