Rádiovíkend 23.05. 2020 - pozvánky

Rádiovíkend 23.05. 2020 - pozvánky

O týždeň sa na našom webe môže ocitnúť aj vaše podujatie, ak na ňom chcete vidieť turistov a milovníkov prírody. Píšte na adresu radiovikend@rtvs.sk.

24. 05.

Splav Laborca

Zajtra budete mať možnosť splaviť Laborec z Humenného do Strážskeho a dokonca aj pretekať na 10 kilometrovej trase. Štart je o 13:00.

--

Od 24. 05.

Od zajtra sa v Košiciach rozbehnú jazdy historického autobusu Spolku milovníkov veteránov. Linka povedie zo staničky v Čermeli cez Amfiteáter, popred magistrát, Moldavskú, Nám. Osloboditeľov, železničnú stanicu a cez Nám. Maratónu mieru opäť zamieri do Čermeľa, kde budete môcť prestúpiť na historický vláčik. Autobus začne premávať v dvojtýždňových intervaloch a počas nedele zakrúži po uliciach mesta až päťkrát. Cestovný poriadok retrobusu je zverejnený na stránke detskej železnice.

--

30. 05.

Výstup na Čipčie

Klub Slovenských turistov Pustý hrad Zvolen a obec Turie organizujú budúcu sobotu výstup na Čipčie.

TRASA: Turie - vrch Čipčie /926 m n. m/ a späť

stredne náročná, 10 km, trvanie: 4 hodiny

VÝSTROJ: turistický, ochranné prostriedky - rúško, vlastný pohár, rukavice

STRETNUTIE ÚČASTNÍKOV PODUJATIA: 6:30 hod. Krajská knižnica Ľ. Štúra Zvolen alebo pred obecným úradom v Turí o 09:15

Podujatie nie je poistené, každý sa zúčastňuje na vlastnú zodpovednosť.

Viera Bystričanová 0908 572 980, vbystricanova@zvolen.sk - prihlášky na podujatie

--

Vihorlatské múzeum v Humennom

... Vás pozýva na návštevu, k spoznávaniu i súťaženiu. Opäť otvorili kaštieľ a areál skanzenu. Múzeum súčasne pokračuje v on-line priestore druhou časťou poznávacieho projektu pre deti a dospelých Príbeh umenia 2 - Z rodovej galérie. V májovom zadaní vstupujú do rodovej portrétovej galérie múzea, v ktorej sa nachádza tridsaťšesť historických portrétov z obdobia 17. - 19. storočia. Portrétová zbierka Vihorlatského múzea v Humennom je súčasťou kaštieľskej obrazovej zbierky vyše šesťdesiatich diel portrétov, krajiniek a zátiší. Súčasťou projektu je aj súťažné zadanie s cenami pre výhercov. Informácie o súťaži, ktorá potrvá do 31. mája 2020 sa nachádzajú na webovej stránke Vihorlatského múzea.

Autor: Ladislav Eliaš, Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame