Rádiovíkend 5. 9. 2020 - pozvánky

Rádiovíkend 5. 9. 2020 - pozvánky

V Liptovskom Mikuláši pokračuje Infofest. V sobotu, 5. septembra, je súčasťou programu premietanie outdoorových filmov, niekoľko cestovateľských prednášok a hudobné vystúpenia.

Pokračuje 18. ročník Regionálneho zrazu cykloturistov regiónu Záhorie a zrazu cykloturistov v Malých Karpatoch. V sobotu, 5.sepembra, sa účastníci vydajú na trasu po stopách lesnej železnice Malých Karpát.

Začínajú sa dni cyklistiky na Spiši. V sobotu, 5. septembra 2020, sa o 13:00 začne časovka z Novoveskej Huty cez Grajnár do Hnilčíka. V nedeľu, 6. septembra 2020, bude od 09:00 časovka na mestskom okruhu v Spišskej Novej Vsi.

Na Kláštorisku v Slovenskom raji budú počas víkendu (5. a 6. septembra 2020) komentované prehliadky s trojrozmernou digitálnou prezentáciou zaniknutého kartuziánskeho kláštora a prehistorického hradiska. Podujatie je súčasťou Dní európskeho kultúrneho dedičstva.

Počas víkendu (5. a 6. septembra 2020) sa môžete vybrať aj na hranú prehliadku hradu Beckov. Historický priestor ožije málo známou legendou o šikovnom gajdošovi a bielej panej.

V sobotu a v nedeľu (5. a 6. septembra 2020) môžete spoznať košického rodáka, maliara Júliusa Jakobyho. Potulky mestom Košice budú v pravidelných časoch počas celého víkendu, zraz je vždy pred Rokokom na Gorkého ulici.

V nedeľu, 6. septembra 2020, bude 48. ročník Letného výstupu na Babiu horu. Námestovský Klub slovenských turistov zvolil trasu v Poľsku - výstupom z obce Lipnica po zelenej značke okolo bývalej Hviezdoslavovej chaty a zostup bude do sedla Krowiarki. Autobus odchádza z parkoviska pri amfiteátri v Námestove o 08:00.

V Múzeu kysuckej dediny vo Vychylovke bude v nedeľu, 6. septembra 2020 podujatie Ospievané Beskydy - Dožinky. Tešiť sa môžete na prezentáciu zvykov a tradícií počas Dožinkov na Kysuciach. V programe sa predstaví Ženská spevácka skupina, ktorá je súčasťou Folklórneho súboru Jedľovina z Kysuckého Nového Mesta a Folklórna skupiny Kýčera z Ochodnice.

Turisti z klubu všestrannej turistiky KOŠIČAN uskutočnia v nedeľu, 6. septembra 2020, Hviezdicový výstup na Hrešnú. Akcia je vhodná pre všetkých turistov a rodiny s deťmi. Odchod na trasy je individuálny, oficiálne stretnutie sa začne na chate Hrešná o 12:00.

V Banskej Bystrici v septembri pokračujú komentované prehliadky kostolov v hradnom areáli. Záujemcovia sa stretnú vždy v stredu o 17:30 pred kostolom Nanebovzatia Panny Márie.

Rozprávanie cestovateľa Stanislava Kaľavského o jeho dobrodružnej ceste po Kambodži a Thajsku si môžete vypočuť vo štvrtok, 10. septembra 2020, o 14:30 v priestoroch Slovenského múzea ochrany prírody a jaskyniarstva v Liptovskom Mikuláši.

Klub turistov Šurany vystúpi v sobotu, 12. septembra 2020, na vrch Drieňok vo Veľkej Fatre. O 06:00 odchádzajú z autobusovej stanice v Šuranoch, túra sa začne v Blatnici, pokračuje Blatnickou dolinou do sedla pod Drieňkom a ďalej na Drieňok. Turisti budú zostupovať dolinou Mača do Rakše.

Na sobotu, 12. septembra, pripravil Klub Malý Dunaj veľké čistenie Malého Dunaja. Dobrovoľníci sa stretnú o 08:30 v Jelke pri vodnom Mlyne. Na akciu sa musíte vopred registrovať.

 

Autor: Martin Uram; Foto: PIXABAY/LubosHouska

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame