Rádiovíkend 19. 12. 2020 - pozvánky

Rádiovíkend 19. 12. 2020 - pozvánky

Ľadové kráľovstvo v Hrabovskej doline pri Ružomberku

V Hrabovskej doline pri Ružomberku vznikne Ľadové kráľovstvo. V najväčšom mraziarenskom stane na Slovensku rezbári vyrežú desiatky rozprávkových bytostí z ľadu. Podľa manažéra Ľadového kráľovstva Ružomberok Mareka Zelnického atrakciu dokončia a otvoria v Novom roku.

Ľadové kráľovstvo Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


--

Zima na kraji sveta / v Košickom kraji

Aktuálna kampaň „Zima na kraji sveta" v Košickom kraji nadväzuje na letnú kampaň Kraj sveta. Využíva aj jej online platformu krajsveta.sk, ktorá je prezentovaná tak, aby jednoduchá preferencia - som milovník zimy/ som milovník tepla - otvorila návštevníkovi dvere ku konkrétnym zážitkom. Stránka zároveň odkáže na konkrétneho poskytovateľa služby či atrakcie v regióne. Takto sa podarilo priamo prepojiť turistické zážitky výletníkov s podporou lokálnej produkcie. Kúpou vybraného produktu alebo služby prispejete k postupnému zlepšovaniu ekonomickej situácie a rozvoju regionálneho cestovného ruchu. Košická župa zároveň pozýva na večernú prechádzku k svojmu sídlu na Námestí Maratónu Mieru. Po vzore svetových metropol pre všetkých obyvateľov i návštevníkov Košického kraja vytvorili atraktívny „foto-point" v podobe modernej svetelnej inštalácie #stastneasvetove. Príďte sa pred Úrad Košického samosprávneho kraja odfotiť a ak sa rozhodnete fotografie zdieľať na sociálnych sieťach, nezabudnite vianočné posolstvo poslať do celého sveta a fotografiu označiť rovnakým heštegom #stastneasvetove.

--

Bratislavská koruna

Netradične v predvianočnom čase sa organizátori z Bratislava Marathon Team-u rozhodli predstaviť bežeckej verejnosti nový zážitkový projekt na zimné mesiace. Bratislavská koruna" je netradičná séria zážitkových behov, ktoré by mali bratislavským bežcom vyplniť zimnú sezónu. Skladá sa zo 6 bežeckých okruhov: 2 sa bežia v centre mesta (bratislavské mosty a mestský okruh) a ďalšie 4 v Malých Karpatoch (okruh na Devínskej Kobyle, na Kačíne, Kamzíku a Pajštúne). Okruhy majú rôznu dĺžku, prevýšenie a aj náročnosť. Organizátori pripravili ku každej trati mapku na stiahnutie, fotogalériu trate, jej detailný popis a aj súhrn zaujímavostí. Bežci si môžu zabehnúť trate v ľubovoľnom poradí, podstatné je, aby nahrali výsledok do 31. 3.2021. Celkoví víťazi projektu vzídu po sčítaní časov na jednotlivých tratiach.

--

Osem divov obce Korňa na Kysuciach

Návštevníci kysuckej obce Korňa môžu obdivovať už osem divov, ktoré spolu s množstvom kultúrnych pamiatok uchovávajú históriu a život obyvateľov. O novom ôsmom dive Korne hovorí Marianna Bebčáková.

Korňa Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


--

Okolie Zabudišovej

Turisti zo Zabudišovej tradične na Štefana organizujú výstup, tohto roku by to bol už 36. ročník. Ale, samozrejme, žiadna spoločná túra sa nebude konať. Môžeme len pripomenúť trasu, ktorú zvyčajne absolvujú - ako tip pre vás, ktorí by ste si to chceli prejsť individuálne: zo Zabudišovej smerujú na Kykulu a potom po hraničnom hrebeni Bielych Karpát na Machnáč - a zase späť. Ak si to v nasledujúcich dňoch či cez Vianoce vyskúšate, budete mať v nohách 24 kilometrov.

--

Spoznajte severovýchod Slovenska

Máte radi pohľady na zasnežené končiare hôr a mráz vám nerobí problém? Ak áno, ste správnym adeptom pre Zimnú výzvu, ktorá zahŕňa 15 turistických lokalít v Prešovskom kraji. Projekt, ktorý spustila Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska, štartuje práve dnes. Viac o jeho priebehu prezradí František Baláž.

Severovýchod Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


--

Okolie Smoleníc a Dolnej Krupej

Na prechádzku sa môžete vybrať do okolia Smoleníc a tiež Dolnej Krupej - tam rád chodil aj slávny Ludqig van Beethoven, od narodenia ktorého uplynulo tento týždeň 250 rokov. Tipy na prechádzky dáva Alexandra Galambová:

Dolná Krupá_Smolenice Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autor a foto: Ladislav Eliaš

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame