Päť zlozykov v prírode

Päť zlozykov v prírode

Pekná fotka z dovolenky v horách? Stále obľúbenejší cieľ mnohých turistov... niektorí sa v honbe za takzvanými selfie nezastavia doslova ani nad priepasťou. Ako by sme v prírode mali fotiť a na čo si dávať pozor? V prvej časti tohtotýždňového seriálu povie Martin Kalužák.

1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Beriete so sebou na turistiku aj psa? Dôležité je, aby neprekážal iným turistom a nebol prípadnou hrozbou pre zvieratá žijúce voľne v prírode. Ako si nevyrobiť problém počas príjemných chvíľ strávených v prírode so štvornohým miláčikom?

2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Brať deti na turistiku? Určite áno! Už odmalička si tak vaše ratolesti vytvoria pozitívny vzťah k prírode. Navyše sa v horách aj čo-to naučia. Ako si ale turistiku s nimi čo najviac užiť? To už vie Martin Kalužák.

3. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Lúka plná papierov, plastových fliaš a iného odpadu... Aj taká býva realita v našich lesoch. Ak táboríte v prírode a nepostaráte sa o odpadky nielenže prispievate k znečisťovaniu prostredia, ale znepríjemňujete relax iným turistom. Odpad jednoducho do lesa nepatrí. Ako si s ním poradiť?

. časťLúka plná papierov, plastových fliaš a iného odpadu... Aj taká býva realita v našich lesoch. Ak táboríte v prírode a nepostaráte sa o odpadky nielenže prispievate k znečisťovaniu prostredia, ale znepríjemňujete relax iným turistom. Odpad jednoducho do lesa nepatrí. Ako si s ním poradiť? Niekoľko tipov má v dnešnej časti turistického seriálu Martin Kalužák. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Hory osvetlené svitom mesiaca lákajú turistov. Prechádzky lesom v noci však skrývajú aj množstvo nástrah. Ako sa správať počas nočných pochodov a čo robiť, aby sme nemuseli volať záchranárov povie Martin Kalužák.

5. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.




Autor: Martin Kalužák; Ilustr. foto: Hermann

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame