Letné športy

Letné športy

Plážový volejbal, bedminton či petang - to všetko už poznáme. Tento týždeň vám ale predstavíme menej známe, no za to rovnako zaujímavé športy. Začneme Frisbeem. Tomáš Gerši sa pýtal v uliciach - poznáte?

Fresbee Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Po včerajšom frisbee, čiže lietajúcom tanieri trochu pritvrdíme. Povieme si totiž viac o Spartan Race - najpopulárnejšom prekážkovom behu na svete. V roku 2010 ho založil Joe De Sena v Spojených štátoch amerických. S čím všetkým sa musia pretekári popasovať zisťoval Tomáš Gerši.

Spartan Race Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Kolektívna hra na trávnatom alebo umelom povrchu, počas ktorej medzi sebou súperia dva tímy. A každý sa snaží dostať loptu do súperovej brány. Indície ako na futbal, no ide o lakros. Verejnosti je známy najmä z amerických filmov, ale hráčov máme aj na Slovensku. Tento šport vymysleli Indiáni v Amerike - Tomášovi Geršimu to povedal hráč Denis Englis.

Lakros Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Parkouristi sú ľudia, ktorí najviac milujú zdolávať prekážky. Napríklad zábradlia, múriky, lavičky či rôzne priepasti. Na Slovensku síce nejde o šport, iba fyzickú aktivitu, ale za to celkom obľúbenú. Viac Tomáš Gerši.

Parkour Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Naša posledná seriálová letná aktivita bude po chuti hlavne milovníkom vodných športov. Predstavíme si vodné lyžovanie, ktoré sa teší veľkej obľube najmä medzi mladými a to aj napriek tomu, že nepatrí medzi najlacnejšie zábavky. Viac Tomáš Gerši.

Vodné lyže Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autor: Tomáš Gerši; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame