Ideme stanovať

Ideme stanovať

Ak sa chystáte stanovať, dôležitý je výber miesta. Od toho sa totiž odvíja komfort a pohoda celého pobytu. Nie všetky miesta sú na stanovačku vhodné. Buď nemáte povolenie, alebo vás sklame terén. Na čo teda myslieť? Pýtala sa Ľubomíra Goljerová

Ideme stanovať - 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Včera sme si vybrali vhodné miesto na táborenie, ďalšou kľúčovou záležitosťou je výber stanu. Cena, vodeodolnosť, pohodlnosť, ľahkosť - aké kritériá sú najdôležitejšie? Ľubomíra Goljerová si rozložila jeden ukážkový stan s členmi Slovenského skautingu.

Ideme stanovať - 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň sa chystáme na stanovačku - miesto máme vybraté, aj stan sme si už preverili, dnes ho musíme vhodne zariadiť. Existuje rad vecí, ktoré by mal mať skúsený turista v batohu. Ľubomíra Goljerová si nechala poradiť aj od malých skautov.

Ideme stanovať - 3. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Stanovať je okrem iného aj fyzicky náročné - treba putovať za dobrým miestom, postaviť stan, založiť oheň... Človek pri tom aj vyhladne. Keďže v lese ešte stále nie sú chladničky, pitný a stravovací režim si treba rozmyslieť už pred odchodom.  Čo si berú naši skauti? Zisťovala Ľubomíra Goljerová.

Ideme stanovať - 4. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V pondelok sme si postavili stan, v utorok zabalili batoh, v stredu sme sa zariaďovali, včera sme si naplnili žalúdky ... už nám ostáva len relax a zábava. Ako sa na stanovačke nenudiť a prežiť aj nepriazeň počasia poradí Ľubomíra Goljerová.

Ideme stanovať - 5. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.








Autor: Ľubomíra Goljerová; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame