Moderné technológie pri vyučovaní

Moderné technológie pri vyučovaní

Blogeri, youtuberi, vývojári mobilných aplikácii, programátori webových stránok, grafickí gizajnéri, ale aj copywriteri. Nájdete ich nielen vo svete dospelých, ale sedia aj v školských laviciach. Nové technológie majú niektorí dnešní školáci jednoducho v malíčku. A ako zistila Mária Hvozdíková, trendom začínajú byť aj u tých najmenších. 

Moderné technológie pri vyučovaní Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ani v jednej triede nenájdete klasickú tabuľu s kriedami. Namiesto nej je tam keramická a interaktívna tabuľa s dataprojektorom a pani učiteľka má na stole notebook. Dá sa riadiť moderná škola plná technológií tak, aby školáci neboli technikou zahltení Mária Hvozdíková nahrávala v Základnej škole Karloveská v Bratislave.

Moderné technológie pri vyučovaní - 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Učí zábavne, no efektívne. Moderných technológií sa nebojí, naopak, tvrdí, že vďaka nim žiaci dosahujú výborné výsledky. Predstavte si napríklad, že ste ochoreli a z domu si pozeráte video s príkladom z matematiky, ktoré celé vysvetlil, nahral a zostrihal váš spolužiak. Takto učí Marta Izsófová zo Základnej školy Mateja Bela v Šamoríne - stretla sa s ňou Mária Hvozdíková.

Moderné technológie pri vyučovaní - 3. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

To, že žiak v škole využíva tablet, alebo sleduje látku z interaktívnej tabule, ešte samo o sebe nezaručuje kvalitné vzdelávanie. Ako technológie využívať tak, aby žiak so záujmom získaval informácie a učil sa aj efektívne? Pýtala sa Mária Hvozdíková.

Moderné technológie pri vyučovaní - 4. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Vidieť online operáciu či dokonca sa do nej aj do virtuálnej zapojiť, aj to umožňujú najnovšie technológie pri štúdiu medicíny. Aké sú trendy pri vyučovaní, čo už máme a čo sa zrejme o pár rokov dostane do našich škôl, zhrnula Mária Hvozdíková.

Moderné technológie pri vyučovaní - 5. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.




Autorka: Mária Hvozdíková; Ilustr. foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame