Jesenná melanchólia

Jesenná melanchólia

Tak ako padá jesenné lístie, tak akosi padá aj naša nálada. November sa začína trochu smutne a nostalgicky - Dušičkami a spomínaním. A tak ako postupne upadá do letargie príroda, tak aj my na jeseň akosi nevládzeme. Pokúsime sa pomôcť - bojovať s jesennou melanchóliou budeme celý tento týždeň s Ľubomírou Goljerovou.   

Jesenná melanchólia - 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Cítite sa počas dlhých jesenných a zimných nocí akosi skľúčene? Môže byť za tým aj počasie - nedostatok svetla, nízky tlak, ale napríklad aj smer vetra. Ako sa popasovať s jesennou melanchóliou skúmala Ľubomíra Goljerová.

Jesenná melanchólia - 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Melanchólii sa zvykne hovoriť aj jesenné blues. Slovo „blues“ totiž odkazuje na to, že človek je pod vplyvom démonov smútku, je melancholický a bez nálady. Každý sa s tým vyrovnáva inak. Jedni potrebujú prebiť ťažobu aktivitou, iní oddychom a relaxáciou. Práve o tom budeme dnes hovoriť v seriáli s Ľubomírou Goljerovou.

Jesenná melanchólia - 3. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Perzské príslovie hovorí - smútiť v pravý čas je lepšie ako radovať sa v nepravý čas. Práve jeseň je pre mnohých z nás obdobím akejsi melanchólie. Psychológovia radia - netreba sa v nej zbytočne podporovať. A liek môže byť veľmi prostý - slovo má Ľubomíra Goljerová.

Jesenná melanchólia - 4. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Celý tento týždeň bojujeme s jesennou melanchóliou. Prekonať ju môžeme športom, relaxom, svetlom. Lenže, čo keď sa nám nechce. Sprievodným znakom melanchólie je totiž nechuť a pasivita.

Jesenná melanchólia - 5. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.





Autorka: Ľubomíra Goljerová; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame