Koreniny

Koreniny

V dávnej minulosti mali šafran, vanilka, ale aj obyčajné čierne korenie hodnotu zlata. Vládcovia, králi, či cisári viedli vojny, aby si vydobyli prístup k obchodným trasám s korením. Dnes už bojovať netreba, korenín je okolo nás neúrekom. Ako sa v nich orientovať a lepšie vyznať povie Ľubomíra Goljerová. 

Koreniny Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Čo vám ako prvé napadne, keď sa povie korenina? Čierne korenie? Mletá paprika? Nemýlite sa - do slovenskej kuchyne patria už dlhé roky. Presvedčila sa o tom v ankete aj Ľubomíra Goljerová.

Koreniny - 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tohto týždňový seriál je poriadne korenistý. Hovorili sme už odkiaľ koreniny pochádzajú, aj aké nemohli chýbať v kuchyni našich starých mám. Dnes nás čaká exotika. Slovo má Ľubomíra Goljerová.

Koreniny - 3. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Príslovie - "je ho málo ako šafránu" nevzniklo náhodou. Táto korenina je naozaj veľmi vzácna a za kilo zaplatíte aj niekoľko tisíc eur. O exotických druhoch korenín sme však hovorili včera. Dnes sa pozrieme na ich kombinácie. Ľubomíra Goljerová sa presvedčila o tom, že môžu byť naozaj rôzne.

Koreniny - 4. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dnes v našom korenistom seriáli finišujeme a vyzerá to tak, že skončíme u vás v kuchyni. Práve tam totiž dochádza k najčastejším chybám v skladovaní... Ako koreniny uchovávate vy? Pýtala sa Ľubomíra Goljerová.

Koreniny - 5. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.



Autorka: Ľubomíra Goljerová; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame