Minimalizmus ako životný štýl

Minimalizmus ako životný štýl

Hovorí sa - menej je niekedy viac. A dnes to platí dvojnásobne. V dobe, keď je najväčším bestsellerom kniha, ktorá vám povie, ako si máte upratať, či skôr vypratať byt, sa hitom stáva -  minimalizmus. Slovo má Blažena Bóoczová. 

Minimalizmus ako životný štýl - 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Vedeli by ste odhadnúť, aká je skutočná hodnota oblečenia, ktoré máte práve na sebe? Napríklad taká bavlnená blúzka...bavlnu treba posadiť, zalievať, ničiť škodcov, zozbierať úrodu. Spracovať, vyrobiť z nej priadzu, utkať a zafarbiť látku, ušiť konkrétnu veľkosť, pridať gombíky, zips a ďalšie doplnky. Plus preprava a skladovanie. Je možné, aby jeden kus stál dve eurá?

Minimalizmus ako životný štýl - 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Celý týždeň hovoríme o novom životnom štýle - o minimalizme. Je to opak konzumu a uplatniť sa dá v domácnosti, v móde a samozrejme, aj pri našich smetiach. V dnešnom dieli seriálu hľadala Blažena Bóoczová odpadových minimalistov.

Minimalizmus ako životný štýl - 3. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Väčšina ľudí začne o minimalizme uvažovať keď si uvedomia, že sa im hromadia veci, z ktorých reálne využívajú len zlomok. Zaberajú miesto v byte, v skrini, povaľujú sa na gauči, v garáži a vyžadujú si čas na upratanie a údržbu. A práve o tom budeme hovoriť dnes.

Minimalizmus ako životný štýl - 4. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Všimli ste si? Len málo ľudí nosí mobilný telefón v taške. Zvyčajne ho držíme v ruke a chodíme s ním úplne všade, len aby nám nič neušlo a aby sme mohli pohotovo reagovať na telefonáty, správy a statusy. Dá sa minimalizmus uplatniť aj pri elektronike? Téma pre Blaženu Bóoczovú.

Minimalizmus ako životný štýl - 5. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.






Autorka: Blažena Bóoczová; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame