Ochrana osobných údajov

Ochrana osobných údajov

V utorok je Európsky deň ochrany osobných údajov. Jeho cieľom je zvýšiť povedomie o tom ako sa naše údaje zbierajú, čo sa s nimi deje a ako ich máme chrániť. To všetko v našom seriáli ponúka aj Dáša Omastová. 

Ochrana osobných údajov 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dnes (28.1.) je deň ochrany osobných údajov. My sa tejto téme venujeme celý týždeň a Dáša Omastová si posvietila aj na rôzne situácie, v ktorých s našimi údajmi zvykneme tak trochu hazardovať.

Ochrana osobných údajov 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V našom seriáli hovoríme o tom, ako chrániť svoje osobné údaje. Krádeže dokladov, alebo citlivých dokumentov z kancelárie sú už trochu zastaralé, dnes je populárne najmä: hromadné zneužitie dát na internete. Ako mu predísť - téma pre Dášu Omastovú.

Ochrana osobných údajov 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ako čo najlepšie chrániť osobné údaje. Tejto téme sa venujeme celý týždeň. Zodpovednosť za ich bezpečnosť máme nielen my sami, ale aj firmy, ktoré s takýmito údajmi pracujú. Na čo by nemali zabúdať, povie Dáša Omastová.

Ochrana osobných údajov 4 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň sme hovorili o tom, ako čo najlepšie chrániť svoje osobné údaje. Stopercentnú istotu však nemáme nikdy a tak sa oplatí vedieť aj to, ako postupovať v prípade ich zneužitia. Krok za krokom nás prevedie Dáša Omastová.

Ochrana osobných údajov 5 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.



Autorka: Dáša Omastová; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame