Staráme sa o detské zúbky

Staráme sa o detské zúbky

Zuby umyté? Lebo najlepší recept ako prekonať strach zo zubára je prevencia. A to by sme mali učiť hlavne naše deti. Detským zúbkom preto venujeme celý tohto týždňový seriál. Eva Pribylincová teda najskôr oslovila tých najpovolanejších – malých školákov.

Staráme sa o detské zúbky 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Návšteva zubára s dieťaťom je výzva pre obidve strany, ale nemusí to byť nočná mora. Stačí, keď kontrolu zúbkov nepodceníte a začnete s ňou čo najskôr. Slovo má Eva Pribylincová.

Staráme sa o detské zúbky 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Mať krásny úsmev znamená starať sa o to, aby sme mali zuby zdravé ale aj správne umiestnené. Pri deťoch to platí dvojnásobne. Predhryz, prekrývajúce sa zuby alebo široké medzery medzi nimi patria do rúk čeľustného ortopéda, ktorý môže odporučiť napríklad zubný strojček. Pokračuje Eva Pribylincová.

Staráme sa o detské zúbky 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Celý týždeň sa v seriáli staráme o detské zúbky. Jednou z prevencií proti zubnému kazu je aj takzvané pečatenie zubov. Aj o ňom bude v nasledujúcich minútach reč – najskôr ale navštívime s Evou Pribylincovou stomatologickú kliniku v bratislavskej Petržalke, ktorá sa špecializuje na deti:

Staráme sa o detské zúbky 4 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

O tomto čase je už väčšina detí v škole a škôlke a ranná hygiena je teda za nimi. Keď ich ale večer budete opäť naháňať do kúpeľne, aby si umyli zuby, myslite na to, že až do veku 10 rokov by ste mali deťom dočisťovať zuby vy a nedať tak kazu žiadnu šancu. Pokračuje Eva Pribylincová:

Staráme sa o detské zúbky 5 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.





Autorka: Eva Pribylincová; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame