Ako riešime problémy?

Ako riešime problémy?

Všetci si želáme, aby aj v zložitých časoch veci fungovali. Je toho však veľa - práca, učenie, voľný čas - všetko sa zmenilo. A k tomu ešte nervozita a ponorkové stavy. Ak si nevieme rady, o pomoc môžeme poprosiť aj bezplatné psychologické poradne. Napríklad pre mladých je k dispozícii internetová poradňa IPečko. Viac už Blažena Bóoczová:

Ako riešime problémy? 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Bol dnes niekto nakúpiť?! Vymenil si už konečne tú žiarovku v kúpeľni? Aj úplne bežné otázky dokážu v týchto dňoch rozpútať hádku, alebo vyostriť doteraz neriešený oveľa vážnejší problém. V seriáli tohto týždňa hovoríme o tom, ako si poradiť v situáciách, ktoré sú vedľajším produktom pandémie koronavírusu. S psychológom a programovým riaditeľom internetovej poradne IPečko sa rozprávala Blažena Bóoczová.

Ako riešime problémy? 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Napätie medzi dospelákmi a tínedžermi tu bolo stále, no počas domácej karantény sa môže ešte zvýšiť. Výsledkom je buď intenzívnejší krik a hádky alebo naopak - tichá domácnosť. Ako si nejsť na nervy a zároveň si zostať blízko? Blažena Bóoczová sa rozprávala s psychológom a programovým riaditeľom internetovej poradne IPečko Marekom Madrom.

Ako riešime problémy? 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Úzkosť zo straty zamestnania a obmedzenia rodinného príjmu trápi mnohých. Ako zvládnuť existenčné problémy? Blažena Bóoczová zisťovala, ako v tejto veci vedia pomôcť odborníci na telefonickej Linke dôvery Nezábudka.

Ako riešime problémy? 4 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Možno aj vy máte tú skúsenosť, že seniori, či už sú to rodičia, svokrovci alebo iní príbuzní, nechcú, ako oni hovoria, tých mladých otravovať, lebo veď tí majú svojich starostí dosť. A najmä teraz, keď naše životy ovplyvňuje šírenie koronavírusu. Možno aj preto mnohí starší ľudia využívajú služby bezplatnej telefonickej linky dôvery Nezábudka, ktorú prevádzkuje Liga za duševné zdravie. Blažena Bóoczová sa rozprávala s jej manažérkou Soňou Dzurekovou.

Ako riešime problémy? 5 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.



Autor: Blažena Bóoczová; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame