Veľká noc vo svete

Veľká noc vo svete

Veľká noc vo svete, to je seriál na tento týždeň. Začíname v ťažko skúšanom Taliansku. Slovenka Daniela tu zostala po zatvorení hotela v karanténe s ďalšími tromi kolegami. Ako budú tráviť veľkonočné sviatky zisťovala Marianna Kovácsová:

Veľká noc vo svete 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Viktória žije v Nemecku druhý rok. Na veľkonočné sviatky vždy cestovala domov za rodinou - teraz ale bude všetko inak. O sviatočných plánoch povedala Márii Petríkovej:

Veľká noc vo svete 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tohtoročná Veľká noc bude iná, ale nie sme v tom sami. Netradičné sviatky bude mať celý svet a určite aj severské Nórsko. Viac povie Dáša Omastová.

Veľká noc vo svete 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Zatiaľ čo nás na Veľkú noc obvykle čaká maľovanie vajíčok, šibanie či oblievanie, vo Francúzsku by sme sa korbáčov ani hádzania do potoka nedočkali. Tam sú tieto sviatky skôr gurmánskym zážitkom. V čase koronavírusu sú však Francúzi zdržanlivejší a nervóznejší. Viac povedal Lukášovi Manovi Jean Daniel Angibaud.

Veľká noc vo svete 4 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tohtoročná Veľká noc bude iná takmer na celom svete. Dnes sa ale pozrieme spolu s Dášou Omastovou do Spojeného kráľovstva Veľkej Británie a severného Írska. Tamojší premiér chcel najprv budovať kolektívnu imunitu, napokon aj táto krajina pristúpila k rôznym epidemiologickým opatreniam a premiér musel ísť pre vážny stav s Covidom 19 do nemocnice.

Veľká noc vo svete 5 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Slovák Gabriel Lukáč je jediným lektorom slovenského jazyka a kultúry na Kórejskej univerzite zahraničných štúdií. Pochádza z Levoče a už takmer dva roky žije v Južnej Kórei. Blažena Bóoczová sa ho teda povypytovala, či a ako tam ľudia slávia Veľkú noc.

Veľká noc vo svete 6 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autor: Marianna Kovácsová; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame