Európa sa otvára

Európa sa otvára

Európa sa postupne otvára, rôzne krajiny v rôznom tempe rokujú o tom, ako budú otvárať hranice a ako bude možné cestovať. Do talianskeho Milána sa Marianna Kovácsová spojila s Marcelou:

Európa sa otvára 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dánsko patrí medzi prvé štáty Európskej únie, ktoré začali s uvoľňovaním opatrení už po Veľkej noci. Mária Petríková sa spojila s budúcou lekárkou Júliou Bartkovou, ktorá tam praxuje na oddelení plastickej a rekonštrukčnej chirurgie:

Európa sa otvára 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Európa postupne uvoľňuje opatrenia proti koronavírusu, preto vás tento týždeň v našom seriáli berieme do sveta. Dnes to bude Španielsko, ktoré v počte nakazených prekonalo aj Taliansko. Ale aj v tejto krajine sa už pomaly vracia do ulíc život. Ľubomíra Goljerová sa spojila s Máriou, ktorá v Španielsku žije niekoľko rokov.

Európa sa otvára 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Epidemiologické opatrenia sa postupne uvoľňujú nielen v Európe, ale aj na ďalších kontinentoch. Gabriel Lukáč pracuje ako lektor slovenského jazyka na Kórejskej univerzite zahraničných štúdií v Južnej Kórei. Ako povedal Blažene Bóoczovej, tento týždeň už obnovili na vysokej škole dennú formu vyučovania.

Európa sa otvára 4 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Spojené kráľovstvo Veľkej Británie a Severného Írska predbehlo v počte nakazených koronavírusom aj Taliansko či Španielsko. Napriek tomu aj tam už pomaličky uvoľňujú niektoré opatrenia. Ako teraz vyzerá život v Londýne? Štefana Kršiaka, ktorý tam žije, oslovila Dáša Omastová.

Európa sa otvára 5 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

 

Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame