Domáca kyberbezpečnosť

Domáca kyberbezpečnosť

Dlhé týždne sme boli zatvorení doma a pri práci, zábave, či kontakte s blízkymi nám pomáhali moderné technológie a internet. Pripojení sme boli oveľa viac a to si dobre uvedomujú aj hackeri. Mnohí z nás sú pre nich ľahkým terčom - kybernetickú bezpečnosť svojich domácností totiž často zanedbávame. Dáša Omastová sa to tento týždeň pokúsi napraviť - začíname s domácou WiFi sieťou.

Domáca kyberbezpečnosť 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Sme od neho až priveľmi závislí. Máme v ňom dokumenty, fotky, kontakty, niektorým nahrádza aj platobnú kartu. Smartfóny sú naozaj multifunkčné a preto by si zaslúžili aj lepšie zabezpečenie. Slovo má Dáša Omastová.

Domáca kyberbezpečnosť 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Domáca kyberbezpečnosť je naša tohtotýždňová téma. Včera sme sa zamerali na naše smartfóny, dnes sa pozrieme na počítač. Nahrávali Dáša Omastová a Marianna Kovácsová.

Domáca kyberbezpečnosť 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V téme domáca kyber bezpečnosť dnes hovoríme o smart hodinkách...tie nám napríklad zjednodušujú prístup k informáciám z telefónu. V poslednej dobe sa stali nielen našou obľúbenou výbavou, ale aj terčom hackerských útokov. Nahrávali Dáša Omastová a Marianna Kovácsová.

Domáca kyberbezpečnosť 4 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Okrem klasických smart doplnkov ako napríklad hodinky už máme k dispozícii aj smart domácnosť - teda rôzne spotrebiče napojené na internet - a aj tieto sa môžu stať terčom hekerských útokov. Nahrávali Dáša Omastová a Marianna Kovácsová:

Domáca kyberbezpečnosť 5 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame