Domáce bazény

Domáce bazény

Najstarší bazén na svete má viac ako 5000 rokov a nachádza sa v Pakistane. Aj na hieroglyfoch zo starovekého Egypta môžeme vidieť ľudí kúpajúcich sa v nádržiach s vodou. Veľkej obľube sa bazény, či bazéniky tešia aj dnes. Slovo má Eva Pribylincová:

Domáce bazény 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Skôr ako si zadovážite bazén a je jedno, či nafukovací, laminátový, keramický alebo fóliový, radšej si od predajcu zistite, ako ho čistiť a starať sa o kvalitu vody. Slovo má Eva Pribylincová:

Domáce bazény 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Stav podzemných vôd označujú hydrológovia dlhodobo za kritický a tak je možné, že aj u nás sa nájdu lokality, kde bude zákaz napúšťať bazény alebo polievať záhradu pitnou vodou. Pokračuje Eva Pribylincová:

Domáce bazény 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ak máte chalupu alebo záhradu a pri nej napríklad potok, patríte k tým šťastnejším. Ak nie, môžete si vodný prvok vybudovať. Trendové sú prírodné jazierka, pričom môžu byť okrasné, prípadne kúpacie. Slovo má Eva Pribylincová.

Domáce bazény 4 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Poznáme bio potraviny alebo bio bavlnu a dokonca existujú aj bio kúpaliská. Chlór k čisteniu vody nepotrebujú, o to sa starajú prospešné baktérie a aj vodné rastliny. Ďalšie informácie má Eva Pribylincová:

Domáce bazény 5 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autorka: Eva Pribylincová; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame