Staré ako nové

Staré ako nové

Nefunkčný zips na bunde, zošúchané podrážky alebo roztrhnutý remienok na hodinkách - pre niekoho sú to dôvody, aby veci vyhodil do odpadu. Kto im ale ešte chce dať šancu, tak si nájde kontakt na krajčírku, obuvníka, brašnára či hodinára. Síce oprava nie je zadarmo, no i tak ušetríme. A nielen peniaze, ale aj životné prostredie. A to je hlavná idea seriálu tohto týždňa s Blaženou Bóoczovou:

Staré ako nové 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Pokazené auto ide do servisu okamžite, ale čo napríklad také topánky? Možno ste doma aj vy pri inventúre obuvi zistili, že trebárs na čižmách sa zasekáva zips a inde je zas prelomená podrážka. Nemusí to však byť dôvod na vyhodenie - to vám povie každý zručný obuvník. Napríklad aj Tomáš Nagy, s ktorým sa v jeho dielni rozprávala Blažena Bóoczová.

Staré ako nové 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Bundy, svetre, nohavice, šaty... Ako dlho ich reálne nosíme a koľko kusov vlastne potrebujeme? Haldy textilného odpadu hovoria sami za seba. Aby na nich naše oblečenie nekončilo predtým, než naozaj doslúži, môžeme ho prešiť, darovať, alebo aj vymeniť na takzvanom swape. Jeden zorganizovala aj Katka Slováková zo študentskej iniciatívy ŽITO a nahrávala tam Blažena Bóoczová.

Staré ako nové 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Nosíte náramkové hodinky? Lebo v dobe smart telefónov ich už vidno pomenej, hoci sa ich ceny začínajú pri pár eurách a okrem informácie o čase môžu byť aj zaujímavým doplnkom alebo aj šperkom. No nie sú hodiny ako hodiny. S hodinárom Františkom Jurinom sa v jeho dielničke rozprávala Blažena Bóoczová.

Staré ako nové 4 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Či varíte pravidelne alebo len príležitostne, nefunkčný kuchynský pomocníci vedia vytočiť každého. Napríklad tupý nôž. S jedným takým, a tiež s mikrofónom, sa do dielne k Petrovi Soldanovi vybrala aj Blažena Bóoczová:

Staré ako nové 5 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autorka: Blažena Bóoczová; Foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame