Domáce spracovanie zeleniny

Domáce spracovanie zeleniny

Mladý pár, Filip Zbojek a Lucia Gallová, musel pre koronakrízu zatvoriť svoj bufet, v ktorom ponúkali čerstvé ovocné a zeleninové šťavy. Koniec jedného podnikania priniesol nápad, aby začali s pestovaním vlastnej zeleniny, ktorú dokážu spracovať. A o tom je seriál tohto týždňa, ktorý na zeleninovej farme v Hrubom Šúre nahrávala Blažena Bóoczová.

Domáce spracovanie zeleniny 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Aj v dnešnom dieli seriálu vás vezmeme na zeleninovú farmu v Hrubom Šúre. Sympatická rodinka - Filip Zbojek, Lucia Gallová a dvojročný Šimon tam totiž začali pestovať zeleninu len túto jar a stoja pred výzvou, ako čo najviac z úrody spracovať a odložiť na zimu. Nahrávala u nich Blažena Bóoczová.

Domáce spracovanie zeleniny 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Na farme v Hrubom Šúre, o ktorú sa starajú Filip Zbojek a Lucia Gallová, sa všetko zelená, vonia a rastie ako opreteky - Blažena Bóoczová tam nahrávala aj dnešnú časť seriálu o domácom spracovaní zeleniny, ktorá sa začína v záhone s kelom - doslova v keli.

Domáce spracovanie zeleniny 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Je vôbec možné, aby sa z mestských ľudí stali farmári? Tak napríklad u Filipa Zbojeka a Lucie Gallovej padol tento nápad do úrodnej pôdy - a to doslova. Na jar začali pestovať vlastnú bio zeleninu na malej farme v Hrubom Šúre. Aj ďalšiu časť seriálu nielen o domácom spracovaní zeleniny nahrávala Blažena Bóoczová.

Domáce spracovanie zeleniny 4 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Seriál o domácom spracovaní úrody dnes pokračuje poslednou časťou. U Filipa Zbojeka a Lucie Gallovej na zeleninovej farme v Hrubom Šúre Blažena Bóoczová pátrala aj po tom, ako sa z filmára a absolventky sociálnych a ekonomických vied stali farmári.

Domáce spracovanie zeleniny 5 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.



Autorka: Blažena Bóoczová; Foto: Ľuboš Houška

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame