Druhy chleba

Druhy chleba
Voňavý, chrumkavý s lesklou kôrkou... Chlieb už stovky rokov dominuje raňajkám či ako príloha k jedlu a tak sme ho tento týždeň povýšili aj na dominantu nášho seriálu - dnes je druhov od výmyslu sveta - podľa čoho si chlieb vyberáte vy?

Druhy chleba 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Múka, droždie, voda, soľ, rasca, škrob.... Viete čo tento týždeň pečieme? No predsa chlieb náš každodenný... Včera sme hovorili o chlebíku pšeničnom, ten je u nás najrozšírenejší - dnes rozkrojíme ražný - slovo má Ľubomíra Goljerová:

Druhy chleba 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Tento týždeň vyberáme a kupujeme chlieb...Včera sme hovorili aj o tom, že ražný chlieb je hutnejší a zdravší ako ten pšeničný - dnes sa pozrieme na chlieb celozrnný a viaczrnný - čo nie je to isté....Slovo má Ľubomíra Goljerová:

Druhy chleba 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Špalda, známa aj ako špaldová pšenica, je doslova hitom medzi obilninami. Ľudstvu je známa už osem tisícročí. Pestovali ju už Egypťania či Kelti.... a keďže zažíva slávny návrat - Ľubomíra Goljerová si dnes do seriálu vybrala práve špaldový chlieb..

Druhy chleba 4 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Dnes sme sa prepiekli až k poslednej časti seriálu o druhoch chleba... A vyzerá to tak, že sa nakoniec vrátime k receptom starých mám - renesanciu totiž zažíva kváskový chlieb. Viac povie Ľubomíra Goljerová.

Druhy chleba 5 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autorka: Ľubomíra Goljerová Hulínová; Foto: PIXABAY/Couleur

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame