Rozhlasová prvá pomoc

Rozhlasová prvá pomoc

Tridsať stlačení a dva záchranné vdychy. To je veľmi zjednodušený opis prvej pomoci. Čo ale v situácii, ktorú nám komplikuje koronavírus? Ľubomíra Goljerová Hulínová teda zisťovala - ako pomôcť a pritom ochrániť aj seba.

Rozhlasová prvá pomoc 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Keď ide o život, nie je čas na pochybnosti. Aj o tom sme hovorili včera - dnes prichádza prax - v rozhlasovom kurze prvej pomoci Dáša Omastová oslovila odborníkov - záchranára a prezidenta Slovenského Červeného kríža Viliama Dobiáša a aj Seprpa Oživiča - čiže herca Michala Kubovčíka, ktorý vytvoril Sedlácku prvú pomoc - vtipné videá, kde sa dá naučiť všetko potrebné pre záchranu života. Ideme na vec...

Rozhlasová prvá pomoc 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Niekoľko stlačení a vdychov môže zachrániť to najcennejšie - ľudský život. Pokračujeme v rozhlasovom kurze prvej pomoci - na rade je KPR - teda kardiopulmonálna resuscitácia - ľudovo - oživovanie. Dáša Omastovou si na pomoc prizvala skúseného záchranára Viliama Dobiáša a aj Michala Kubovčíka, ktorý vytvoril rad videí o tzv. Sedláckej prvej pomoci. Vystupuje tu v úlohe Seprpa Oživiča - nedajte sa pomýliť - jeho rady sú naozaj dobré.

Rozhlasová prvá pomoc 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Bežný človek vydrží bez vzduchu pár minút. Ak teda zbadáte, že sa niekto vo vašom okolí dusí - netreba váhať, treba konať! V dnešnej rozhlasovej prvej pomoci trénujeme s Dášou Omastovou.

Rozhlasová prvá pomoc 4 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Infarkt u nás ročne zasiahne približne 10 tisíc ľudí a ide stále o mladšie ročníky. Preto potrebujeme vedieť, čo v takomto prípade robiť. V rozhlasovom kurze prvej pomoci pokračuje Dáša Omastová so svojimi pomocníkmi. Na úvod popisuje príznaky infarktu Michal Kubovčík - tvorca náučných videí s názvom Sedlácka prvá pomoc. V nej vystupuje pod menom - Seprp Oživič:

Rozhlasová prvá pomoc 5 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.




Autorky: Ľ. Hulínová a D. Omastová; Foto: PIXABAY/Jorgeduardo

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame